Integrarea antreprenoriatului cu impact social

 Integrarea antreprenoriatului cu impact social
Distribuie sa vada si prietenii tai

Scopul principal al fiecarei afaceri este acela a face profit, de aceea nu este de condamnat cand cineva porneste un business pentru a face bani. Exista insa o alternativa ce ia amploare tot mai mult in ultimul timp si anume antreprenoriatul social, acest fenomen incepand sa prinda radacini si in Romania in ultimii cinci ani. 

Afacerile sociale doneaza o parte din venitul lor anumitor cauze complementare misiunii si valorilor lor. Succesul unei afaceri sociale nu e masurat doar in profitul realizat ci si in impactul ce il are asupra societatii.

Eforturile unui antreprenor social sunt in stransa legatura cu dorinta de a ajuta comunitati nedezvoltate, care nu au avut acces la servicii sau produse de baza disponibile in comunitati mai dezvoltate.

Braveen Kumar de la Shopify defineste trei indici ai unei afaceri sociale:

  • Oameni: Impactul social – Capacitatea afacerii tale de a schimba vietile oamenilor si de a dezvolta comunitati sustenabile;
  • Planeta: Impactul asupra mediului – Cum contribuie afacerea ta la un mediu mai curat si sanatos;
  • Profit: La fel ca orice afacere obisnuita trebuie sa aiba profit pentru a fi sustenabila si a se dezvolta.

Misiunea e foarte importanta in antreprenoriatul social, dar nu e mai importanta decat produsul vandut. O intrprindere sociala are nevoie de bani pentru a creste.

Finantarea antreprenoriatului social poate veni din donatii simple, dar cea mai indicata metoda este construirea unui business care sa vanda produse. Un business social de succes este Made in Rosia Montana”. Fondatorul Tica Darie spune: „Am creat Made in Rosia Montana din dorinta de a ajuta comunitatea locala si de a aduce un venit suplimentar doamnelor care duc mai departe traditia tricotatului„. Acestia investesc 10% din profitul net in educatie pentru a dezvolta Rosia Montana.

Cu certitudine, numarul antreprenorilor sociali din Europa va continua sa creasca. Din ce in ce mai multe platforme si programe au inceput deja sa ii indrume pe tineri in lansarea propriilor afaceri sociale, invatandu-i cum sa contribuie la rezolvarea problemelor comunitatii din care fac parte.

Intelegand semnificatia antreprenoriatului social si urmand recomandarile necesare pentru desfasurarea acestui tip de business, tinerii vor putea contribui la crearea economiei viitorului.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare