Asociatia Be Teen – Selectata ca beneficiar al asistentei tehnice oferite de Comisia Europeana prin #JustTransitionPlatform Groundwork

 Asociatia Be Teen – Selectata ca beneficiar al asistentei tehnice oferite de Comisia Europeana prin #JustTransitionPlatform Groundwork
Distribuie sa vada si prietenii tai

Asociatia Be Teen a fost selectata in grupul celor 12 beneficiari ai asistentei tehnice oferite de Comisia Europeana zonelor europene care trec prin procesul de tranzitie catre neutralitate climatica, prin intermediul instrumentului #JustTransitionPlatform Groundwork. Aceasta initiativa este parte a eforturilor UE de a sprijini zonele europene care se confrunta cu procesul de tranzitie catre neutralitatea climatica.

Prin intermediul JTP, Comisia Europeana ofera asistenta tehnica si consultanta pentru regiunile si comunitatile afectate de tranzitia catre o economie verde si neutra din punct de vedere climatic. Aceasta include orientare si informatii, precum si un birou de asistenta dedicat. Platforma promoveaza, de asemenea, schimbul de cunostinte si impartasirea celor mai bune practici intre diferitele parti interesate, in special in regiunile dependente de combustibilii fosili sau industriile intensive din punct de vedere al emisiilor de carbon.

In tot acest demers Asociatia Be Teen va avea drept partener Universitatea ”Constantin Brancusi” din Targu Jiu selectata si ea in grupul de beneficiari ai asistentei tehnice.  Impreuna vor lucra alaturi de organizatii neguvernamentale si autoritati publice si antreprenori locali pentru a se asigura ca judetul Gorj beneficiaza de oportunitatile oferite de JTP in contextul unei tranzitii juste. Acest lucru implica identificarea nevoilor si oportunitatilor unice ale comunitatii si dezvoltarea unor strategii eficiente pentru a face fata provocarilor tranzitiei catre o economie verde si neutra din punct de vedere climatic.

Suntem parte din cei 12 beneficiari ai asistentei tehnice oferite de Comisia Europeana. Vrem sa multumim Elizei (Bankwatch) pentru sprijin si suport si Adina Vintan pentru toate sfaturile oferite in contextul pe care ea l-a creat odata cu Conurabtia Jiului, o idee pornita de catre Valea Jiului Implicata. Suntem extrem de entuziasmati de ceea ce urmeaza si vom aborda cu incredere aceasta oportunitate de a contribui la realizarea unei tranzitii echitabile si sustenabile catre o economie verde. Vom colabora strans cu toate partile implicate si interesate de procesul tranzitiei juste. Credem foarte tare in principiul conform caruia nicio regiune si nicio persoana nu va fi lasata in urma odata cu procesul de tranzitie justa”, transmit reprezentantii Asociatiei Be Teen.

De asemenea, asociatia Be Teen a fost selectata in categoria (1st circle) membrilor grupului de lucru pentru Egalitatea de Sanse in cadrul Platformei de Tranzitie Justa (JTP).

Reamintim ca Asociatia Be Teen face parte din grupul de coordonare a neutralitatii climatice la nivelul judetului Gorj, aflat sub coordonarea Consiliului Judetean Gorj.

Contact:

Pistol Roxana Maria – Presedinte Asociatia Be Teen

0762 578 471

[email protected]

Descrierea organizatiei:

Asociatia Be Teen a fost infiintata in anul 2022 cu scopul de a promova participarea activa in societate si os educatie completa pentru tinerii si copiii comunitatii.

Misiunea asociatiei este de a contribui la dezvoltarea personala si profesionala a tinerilor si copiilor, la educatia si cultura acestora prin desfasurarea de activitati diverse folosind metode non-formale, astfel incat acestia sa poata avea o viata care sa corespunda potentialului lor.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare