Asociatia Be Teen lanseaza proiectul MEDIA PENTRU TINEri!

 Asociatia Be Teen lanseaza proiectul MEDIA PENTRU TINEri!
Distribuie sa vada si prietenii tai

Asociatia Be Teen din Targu Jiu anunta lansarea proiectului MEDIA PENTRU TINEri!, avand drept scop principal cresterea gradului de constientizare cu privire la fenomenul tot mai raspandit al dezinformarii in mediul online.

Obiectivele proiectului includ: cresterea gradului de informare in randul tinerilor din grupul tinta cu privire la existenta fenomenului de dezinformare, echiparea tinerilor din grupul tinta cu tehnici si metode potrivite pentru a face diferenta intre continutul fals si continutul adevarat in social media, cresterea capacitatii tinerilor din grupul tinta de a interactiona responsabil pe social media.

Locul de implementare al acestui proiect este Liceul Tehnologic ”Henri Coanda” din Targu Jiu, un partener de incredere al asociatiei in promovarea educatiei si responsabilitatii in randul tinerilor. Proiectul a debutat pe 15 februarie 2024 si se incheie pe 14 august 2024.

Beneficiarii directi ai proiectului sunt 50 de tineri de liceu, cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani, ce vor avea parte de informatii si instrumente esentiale pentru navigarea in mediul online, invatand sa recunoasca si sa combata dezinformarea.

Finalul proiectului este marcat de un bootcamp de trei zile, la care vor participa tinerii din grupul tinta si membri ai echipei de implementare. Aceasta etapa a proiectului va oferi participantilor oportunitatea de a-si dezvolta abilitatile si de a aplica cunostintele acumulate intr-un mediu practic si interactiv.

Proiectul presupune ateliere de educatie media workshopuri, dar si sesiuni de storytelling la care vor participa specialisti din domeniu.

Asociatia Be Teen isi propune sa contribuie activ la formarea unei generatii de tineri informati, responsabili si constienti de impactul pe care il au in mediul online.

Pe langa tinerii din proiect dornici sa ni se alature, vom avea invitati din comunitate, reprezentanti ai altor ONG-uri, autoritati publice locale, grupuri informale si reprezentanti ai mass-media. Dorim sa le oferim tinerilor nu doar cunostinte teoretice, ci si abilitati practice in gestionarea informatiilor pe care le intalnesc pe platformele de socializare. Prin intermediul acestui proiect, vrem sa-i incurajam sa devina agenti activi ai schimbarii, capabili sa distinga intre adevar si fals si sa influenteze pozitiv mediul online in care se desfasoara”, transmit reprezentantii Asociatiei Be Teen.

Proiectul MEDIA PENTRU TINEri! este derulat de Asociatia Be Teen si finantat prin programul Efectiv Civic, dezvoltat de FDSC – Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile in parteneriat cu RAF – Romanian American Foundation si cu sprijinul CJI – Centrul pentru Jurnalism Independent.

Despre programul Efectiv Civic

Efectiv Civic este un program de educatie civica si dialog intercultural pentru tineri dezvoltat de FDSC – Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile in parteneriat cu RAF – Romanian American Foundation si cu sprijinul CJI – Centrul pentru Jurnalism Independent.

Initiativa are ca focus:

  • cresterea capacitatii a 15 ONG-uri in fiecare an pentru a oferi interventii in doua domenii importante pentru o democratie functionala: educatia media si dialogul intercultural;
  • dezvoltarea capacitatii organizationale a ONG-urilor finantate in vederea cresterii sustenabiliatii acestora si a imbunatatirii abilitatilor lor de a implementa proiecte.

Bugetul total al programului este de 1.707.000 lei anual.

Despre FDSC – Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) este o organizatie neguvernamentala, independenta, infiintata in anul 1994, care promoveaza o societate civila puternica si sustenabila, ce contribuie la apararea valorilor democratice prin sprijinirea actorilor societatii civile, mobilizarea de resurse, incurajarea unui mediu favorabil si intarirea cooperarii cu celelalte sectoare.

Despre RAF – Romanian American Foundation

Romanian-American Foundation (RAF) a fost infiintata in 2009. Misiunea RAF este sa promoveze si sa consolideze conditiile necesare unei economii de piata sustenabile si unei societati democratice, care sa asigure accesul la oportunitati pentru toate segmentele populatiei din Romania. Interventiile RAF acopera trei prioritati strategice: economie rurala, tehnologie si inovatie, implicare civica. Programele educationale sunt o componenta transversala pe parcursul tuturor interventiilor noastre, oferind elevilor acces la educatie de calitate si contribuind la sustenabilitatea programelor.

CONTAT: Pistol Roxana Maria – Presedinte Asociatia Be Teen – 0762 578 471 – [email protected]

Descrierea organizatiei:

Asociatia Be Teen a fost infiintata in anul 2022 cu scopul de a promova o implicare activa in societate si o educatie completa pentru tinerii si copiii comunitatii.

Misiunea asociatiei este de a contribui la dezvoltarea personala si profesionala a tinerilor si copiilor, la educatia si cultura acestora prin desfasurarea de activitati diverse folosind metode non-formale, astfel incat acestia sa poata avea o viata care sa corespunda potentialului lor.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare