Simplificarea și digitalizarea gestionării fondurilor europene în România: Ordinul nr. 2.370 din 9 iunie 2023 aduce schimbări importante

 Simplificarea și digitalizarea gestionării fondurilor europene în România: Ordinul nr. 2.370 din 9 iunie 2023 aduce schimbări importante
Distribuie sa vada si prietenii tai

ORDINUL nr. 2.370 din 9 iunie 2023, emis de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, are ca scop simplificarea și digitalizarea modului în care România gestionează fondurile europene destinate dezvoltării regionale și creșterii economice în perioada 2021-2027.

Prin acest ordin, se stabilește o matrice de corelare, adică un instrument care ajută la alinierea bugetului unui proiect cu costurile estimate ale investiției. Aceasta este o măsură importantă pentru a asigura că fondurile europene sunt utilizate în mod eficient și transparent.

De asemenea, ordinul impune autorităților și organismelor responsabile de gestionarea fondurilor europene să modifice procedurile lor operaționale pentru a se conforma noilor cerințe și prevederi. Scopul este să simplifice procesele și să faciliteze utilizarea fondurilor într-un mod mai eficient și mai transparent.

Este important de menționat că acest ordin trebuie pus în aplicare de către autorități și organisme specializate, care sunt responsabile cu gestionarea fondurilor europene. Acest lucru asigură că resursele financiare sunt utilizate în mod corespunzător și că proiectele finanțate cu ajutorul acestor fonduri contribuie la dezvoltarea regională și la creșterea economică a României.

Ordinul nr. 2.370 din 9 iunie 2023 este un pas important în modernizarea și eficientizarea gestionării fondurilor europene în România, având ca obiectiv simplificarea proceselor și utilizarea mai eficientă a acestor resurse pentru beneficiul dezvoltării țării noastre.

Detalii aici: ??https://tinyurl.com/ycx6cutb

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Adina Tirban

Postari asemanatoare

Abonare
Notifica-ma daca
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments