Investiții de 5 milioane de euro în Baia de Fier pentru atragerea turiștilor

 Investiții de 5 milioane de euro în Baia de Fier pentru atragerea turiștilor
Distribuie sa vada si prietenii tai

Baia de Fier se află în plin proces de dezvoltare a infrastructurii turistice și de agrement. Administrația locală a pus accentul pe transformarea zonei într-o stațiune de interes local, iar pentru atingerea acestui obiectiv s-au demarat mai multe investiții. Unul dintre cele mai importante proiecte în desfășurare este „Dezvoltarea Infrastructurii Turistice și de Agrement în Stațiunea Baia de Fier, Județul Gorj”, cu o valoare estimată de aproximativ 5 milioane de euro. Acest proiect beneficiază de cofinanțare din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Obiectivul general al proiectului este de a crește atractivitatea stațiunii turistice Baia de Fier și de a prelungi durata medie a sejurului turiștilor prin dezvoltarea infrastructurii turistice și de agrement. Pentru atingerea acestui scop, au fost stabilite următoarele obiective specifice:
1. Modernizarea infrastructurii turistice a stațiunii Baia de Fier prin construirea unei piste de cicloturism cu grade diferite de dificultate. Aceasta va oferi turiștilor oportunitatea de a explora zona într-un mod activ și plăcut, promovând astfel turismul ecologic și aventuros.
2. Dezvoltarea unui parc dendrologic în zona adiacentă ieșirii din Peștera Muierilor și amenajarea zonelor adiacente ieșirii și intrării în peșteră. Acest parc va fi destinat relaxării, agrementului, mișcării fizice, evenimentelor culturale și sociale, precum și promenadei. Totodată, se va promova meșteșugurile și produsele tradiționale locale, oferind astfel o experiență autentică turiștilor.
3. Creșterea numărului mediu de salariați în Comuna Baia de Fier cu minim 15% după implementarea proiectului. Aceasta va contribui la dezvoltarea economică a zonei, generând noi oportunități de angajare și venituri suplimentare pentru comunitate.
4. Creșterea numărului de turiști cu 22% în următorii 5 ani. Prin dezvoltarea infrastructurii turistice și de agrement, Baia de Fier își propune să atragă un număr mai mare de vizitatori, oferindu-le experiențe unice și diversificate într-un cadru natural și pitoresc.

Rezultatele estimate ale acestui proiect semnificativ inițiat de Primăria Baia de Fier includ:
– Lungimea totală a pistei de biciclete construită va fi de 7,712 kilometri, cu o suprafață de 7.712 metri pătrați. Aceasta va permite turiștilor să exploreze frumusețile naturale ale zonei într-un mod ecologic și sănătos.
– Se va amenaja o suprafață de 30.738 metri pătrați de spațiu verde, oferind astfel o oază de relaxare și recreere în mijlocul naturii.
– Lungimea totală a aleilor pietonale realizate va fi de 7,712 kilometri, însumând o suprafață de 7.712 metri pătrați. Acestea vor facilita accesul turiștilor la principalele atracții turistice din stațiune.
– Suprafața infrastructurilor pentru recreere și agrement create va fi de 2.714,5 metri pătrați, oferind turiștilor o gamă diversificată de activități recreative.
– Vor fi amenajate locuri de recreere și popas pe o suprafață de 50,05 metri pătrați, asigurându-se astfel confortul și facilitățile necesare pentru turiști.

Prin dezvoltarea infrastructurii turistice și de agrement, Baia de Fier speră să atragă un număr mai mare de vizitatori și să devină o destinație turistică de referință în regiune. Investițiile realizate prin acest proiect vor contribui la creșterea economiei locale, la promovarea patrimoniului natural și cultural al zonei și la crearea de noi oportunități de dezvoltare și angajare pentru comunitatea locală. Cu aceste inițiative, Baia de Fier demonstrează angajamentul său ferm față de dezvoltarea turismului sustenabil și de crearea unui mediu prietenos pentru turiști.

Sursa: https://www.facebook.com/100093008563968/posts/pfbid02BsYGNrxmwrM3SVdYpUVfQt5x3hy1G6phhsw3cDutyKhsMDQPZtyKwC2TqLGVy3brl/ 

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Adina Tirban

Postari asemanatoare