Ai grija permanent de site-ul tau, pentru ca el lucreaza zi si noapte pentru tine

 Ai grija permanent de site-ul tau, pentru ca el lucreaza zi si noapte pentru tine
Distribuie sa vada si prietenii tai

Ai grija permanent de site-ul tau, pentru ca el lucreaza zi si noapte pentru tine!

Felicitari! Daca citesti acest articol, cel mai probabil, esti posesorul unui site care la momentul realizarii era ideal pentru afacerea ta. Doar nu ai petrecut degeaba o gramada de timp cu designerul si dezvoltatorul web in cautarea solutiilor perfecte din punctul tau de vedere. In caz ca solutiile au fost perfecte doar dupa parerea ta, atunci site-ul nu e ideal decat pentru tine. Cum afacerea ta e orientata spre public, speram ca ai ascultat sfaturile specialistilor platiti corect pentru a-ti face un site ideal pentru afacerea ta, nu pentru tine.

Dar, suntem optimisti si presupunem ca ai site-ul ideal la momentul lansarii.
Ai parcurs intregul proces de proiectare, dezvoltare, testare, adaugare de continut, stergere de continut, actualizare a marcii, dar inca nu ati terminat.

Indiferent cat de tare crezi tu asta, site-ul tau nu este niciodata terminat!

Sigur te intrebi DE CE? Deoarece exista actualizari constante, virusi, scapari; internetul se schimba mereu si pentru a fi la curent cu aceste modificari, site-ul tau web trebuie sa fie permanent in tandem cu acesta.
Acest lucru NU inseamna ca trebuie sa schimbi aspectul si continutul si tot ceea ce ati construit cu atata munca. Inseamna doar ca site-ul tau web este un o entitate evolutiva, functionala si mereu in schimbare. Aceasta entitate are nevoie de verificari si actualizari regulate pentru a functiona fara probleme. Este crucial sa ai cea mai buna intretinere web pentru site-ul tau.
Un site web este in general primul punct de interactiune pe care oamenii il au cu afacerea ta. Indiferent daca este un site de comert electronic sau un blog de portofoliu – daca site-ul tau este blocat la inceputul anilor 00 si nu arata o schimbare in timp, vei ajunge sa pierzi clienti.
Intretinerea site-ului web este importanta pentru orice afacere, indiferent de marime!!!

Site-ul tau este cartea de vizita online a afacerii tale

…la nivel mondial si poate avea un impact mare asupra modului in care este perceputa valoarea produsului sau serviciului tau. Un site web bine intretinut este esential. Toate intreprinderile au nevoie de intretinere regulata a site-ului web pentru a atrage si a mentine clientii, pentru a mentine clasamentele motoarelor de cautare si pentru a prezenta noi informatii, produse si servicii pentru public. Intretinerea site-ului este de asemenea, necesara pentru a mentine valoarea site-ului in timp.

Interesul clientului

Un site web bine intretinut atrage clienti noi si mentine nivelul de interes al clientilor existenti. Site-ul tau ar trebui sa fie centrat pe client si sa fie pastrat relevant, prin improspatarea de rutina a continutului si asigurarea faptului ca punctele de contact ale clientilor sunt in stare de functionare buna. Verifica in mod regulat daca formularele de contact functioneaza, adresele si numerele de telefon sunt actualizate si produsele, serviciile si listele de preturi sunt actuale si corecte.

Motoare de cautare

Intretinerea site-ului este esentiala pentru clasamentele motoarelor de cautare. Site-urile cu continut vechi sunt pozitionate mult mai jos in listarile motoarelor de cautare. Unele motoare de cautare, inclusiv Google, verifica antetul HTTP „daca a fost modificat” de pe pagina ta pentru a stabili daca merita sa fie accesat. Daca nu faceti modificari frecvente, veti fi impins sub concurentii activi din lista si acest aspect se va reflecta in pierderi pentru afacerea ta, in timp.
Google si alte motoare de cautare ridica clasamentele unui site daca vede o activitate constanta asupra acestuia si continut nou. Daca doriti sa ramaneti relevanti, aceasta este cheia pentru a face acest lucru.

Imaginea companiei

Site-ul tau web este o reflectare publica a imaginii afacerii tale. Un site web slab intretinut, cu o multime de erori, link-uri sparte, pagini moarte si informatii invechite proiecteaza o imagine de companie neingrijita si poate determina afacerea sa scada in timp.
Daca site-ul tau pare neglijat, utilizatorii tai si noii potentiali utilizatori vor crede ca asa iti conduci afacerea!!!!
Examineaza in mod regulat aspectul site-ului tau web si actualizeaza-l pentru a se potrivi cu imaginea companiei tale. Verifica si repara legaturile rupte, gramatica slaba si greselile de ortografie cat mai repede posibil – de preferinta inainte ca un client sa le aduca in atentie.

Consideratii

Activitatile de intretinere ale site-ului tau web trebuie sa acopere anumite domenii esentiale pentru afaceri. Acestea includ copierea, controlul calitatii, publicarea, monitorizarea feedback-ului, monitorizarea performantei, intretinerea infrastructurii, intretinerea de rutina, controlul modificarilor si controlul riscurilor. Pentru gestionarea riscurilor, trebuie sa ai un plan de continuitate a afacerii pentru site-ul tau si sa te asiguri ca furnizorul de servicii de gazduire are un plan de rezerva si intretinere, care este in conformitate cu propriile niveluri de servicii pentru afaceri, in special daca aveti un site real-time sau care este vital pentru afacerea ta.

Nu-ti indeparta vizitatorii!

Traim intr-o lume rapida si competitiva. Oricat de frumos este site-ul tau web, daca dureaza prea mult timp pentru a se incarca, potentialii clienti vor fi distraso si vor trece la urmatorul site. Stii ce e mai rau? De acum, site-ul tau a fost etichetat in mintea respectivilor prospecti, ca acel „site lent”. Ei nu il vor mai vizita si probabil vor descuraja oamenii apropiati lor sa faca acest lucru.  Drept urmare, este important sa efectuezi verificari lunare pentru a determina cat de rapid se incarca site-ul.

Daca ai facut vreodata clic pe un link catre o oferta promotionala numai pentru a afla ca a expirat, atunci stiti cat de dezamagitor poate fi. Dezamagirea nu este un sentiment pe care vrei sa il asocieze clientii cu site-ul tau web.

Posteaza continut nou si relevant in mod recurent

Site-urile web care au o sectiune dedicata postarilor si articolelor de pe blog primesc mai multi vizitatori decat site-urile web care nu. Dar simpla existenta a sectiunii blog nu garanteaza decat mai multi vizitatori. Aceasta nu se traduce neaparat in vanzari. Pentru a te asigura ca vizitele potentialilor clienti se transforma in vanzari, publica articole interesante, regulat. Asigura-te ca acoperi tendintele din nisa ta de activitate si  promoveaza-ti serviciile si produsele in postarile tale. Procedand astfel, nu obtii doar mai multi vizitatori, ci atragi implicarea acestora prin postari de calitate. Intr-un timp relativ scurt, ei vor reveni pentru a va cumpara bunurile sau serviciile.

In concluzie, un bun design web fara o intretinere regulata a site-ului este o investitie inutila!

Succesul afacerii tale depinde de cat de bine o prezenti in lume, iar legaturile sparte, promo-urile expirate, articolele depasite, viteza lenta de navigare si formularele de contact nevalide nu inspira incredere.

Site-ul tau lucreaza zi si noapte pentru a iti dezvolta afacerea. Dar pentru a ramane eficient, trebuie mentinut. Aceasta poate fi o sarcina descurajanta, care este usor de uitat si de trecut cu vederea.

La GorjBIZ, asigurarea faptului ca site-ul tau web este in forma perfecta este preocuparea noastra.

Cauta-ne astazi si imbunatateste experienta de navigare a vizitatorilor tai! Asta iti va optimiza vanzarile!

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Adina Tirban

Postari asemanatoare