Talentul artistilor grafici gorjeni din echipa Studio de artă 2D-3D depaseste granitele tarii

 Talentul artistilor grafici gorjeni din echipa Studio de artă 2D-3D depaseste granitele tarii

   2d.3d.devart@gmail.com

   +40767948842

   https://www.2d3devart.com/

Distribuie sa vada si prietenii tai

Andrei Dorondei: „Suntem inca la inceput si in plina ascensiune, dar in 3-5 ani o sa acaparam o mare parte din contractele de grafica 3D specializata pe jocuri din Romania.”

Echipa Studio de artă 2D-3D isi impresioneaza clientii de fiecare data oferind servicii peste asteptari in domeniul graficii, animației și imprimarii 3D & 2D pentru industria jocurilor și alte industrii.

Gorjbiz: Cum v-ati descoperit talentul de grafician? Cum s-a format echipa 2D 3D?

Andrei Dorondei: Am sa vorbesc din perspectiva mea. La inceput desenam in creion si reuseam sa reproduc aproape tot ceea ce vedeam. Mai apoi am vrut sa vad daca pot face mai mult. Fiind un iubitor al jocurilor video am inceput sa caut informatii despre grafica 3D pentru jocuri. In acest fel am ajuns sa vad foarte multe tutoriale, a caror vizionare m-a ajutat sa incep o afacere.

Echipa Studio de artă 2D-3D s-a format in momentul in care am dorit sa duc aceasta afacere la un nou nivel. Stiam in acel punct, ca nu pot face asta de unul singur, si ca am nevoie de ajutor. La inceput realizam doar grafica 3D pentru jocuri si aplicatii de realitate augmentata dar acum facem si printare 3D, mulaje pentru rasina, printare 2D, grafica 2D, scanare 3D si elemente pentru evenimente speciale.

Gorjbiz: De unde a pornit ideea studioului? Si care a fost primul client din Romania?

Andrei Dorondei: Dupa un an de freelancing, am hotarat sa creez acest studio fiindca doream sa le ofer clientilor mei si posibilitatea de printare si scanare 3D. Mai mult, acesta a facut posibila colaborarea si cu alte studio-uri.

Povestea Unei Natiuni a fost primul client din Romania alaturi de care am construit un parteneriat de lunga durata. Primul proiect dezvoltat pentru acestia a fost Reconstructia Castelului Corvinilor 3D care mai apoi a fost adaugat intr-o aplicatie.

Gorjbiz: Cum ati reusit sa accedeti pe plan international?

Andrei Dorondei: Pentru acest lucru a fost nevoie de un portofoliu online specializat pe Grafica 3D cu foarte multe proiecte care sa contina lucrari diferite. Clientii doresc sa vada proiecte care sa corespunda cu cerintele lor.

Punctele noastre forte sunt viziunea artistica, timpul de realizare al proiectului si modul de organizare.

De la local la international 

Gorjbiz: Ne puteti detalia cum a decurs primul proiect international?

Andrei Dorondei: Primul proiect international a fost realizat pentru o companie din Thailanda condusa de un antreprenor francez. A fost o colaborare exceptionala.

Am reusit sa intru in acel proiect in urma unei discutii pe un site unde sunt postate aceste tipuri de joburi. Firma din Thailanda avea nevoie urgent de un artist 3D / studio 3D care sa le termine grafica si animatiile 3D deoarece artistul pe care il aveau a renuntat. Aveau foarte mult de lucru si un termen de 4 saptamani in care sa termine totul. Am discutat termenii contractului si au vrut sa stie daca putem termina totul in acel timp.

Fiind primul proiect pe plan international am vrut si am reusit sa facem o impresie foarte buna.

Am decis sa terminam totul in primele doua saptamani, lucrand mai concentrat, chiar daca termenul era de 4 saptamani. Am reusit sa terminam in timpul propus, clientul a fost foarte fericit si inca avem proiecte cu acesta.

Gorjbiz: Care sunt industriile care va solicita serviciile cel mai mult pe plan national? Dar international?

Andrei Dorondei: Atat pe plan national cat si international, la serviciile noastre apeleaza in cea mai mare parte persone si companii care fac parte din industria jocurilor video, dar si din industria aplicatiilor de realitate virtuala si augmentata.

Gorjbiz: Puteti numi cel mai provocator proiect realizat pana acum?

Andrei Dorondei: Cel mai provocator? Echipa Studio de artă 2D-3D  avut de printat 3D si pictat un demon. Proiectul a fost unul destul de mare deoarece am trebuit sa fie facut din mai multe bucatii acesta fiind foarte complex si detaliat. In mare parte a trebuit sa realizam un demon cu anumite caracteristici mentionate de client si in spatele demonului o intrare speciala care dealtfel exista in realitate.

Printam 3D

machete micute
text 3D
sigle
elemente de decor foarte detaliate si de dimensiuni mari
invitatii
aranjamente pentru evenimente speciale

Gorjbiz: In ce proiecte sunteti implicati in acest moment?

Andrei Dorondei: In acest moment suntem implicati in 3 proiecte interesante :

  • realizam animatii 3D si grafica 3D de la oameni, creaturi, cutii, usi pana la cladiri, arme si alte elemente pentru un joc in curs de dezvoltare care va fi lansat pana la finalul anului.

  • refacem monumente istorice cu ajutorul graficii 3D care mai apoi vor fi implementate intr-o aplicatie de realitate augmentata. Pana la momentul actual am refacut Castelul Corvinilor care are 3 etape de constructie si Sarmisegetuza Ulpia Traiana cu 2 etape. Pentru aceste monumente o sa facem si machete 3D.

  • printam 3D si mai apoi realizam din rasina diferite tipuri de brelocuri.

Gorjbiz: Ati fost afectati de criza sanitara globala? Ce masuri ati luat pentru a contracara efectele crizei?

Andrei Dorondei: Nu nu am fost foarte afectati, deoarece numarul mai redus de comenzi pentru printarea 3D, a fost contrabalansat de industria jocurilor video. Aceasta a continuat sa creasca intr-un ritm alert si contractele au continuat.

Ca si masura de contracarare a efectelor pandemiei, pentru a veni in sprijinul activitatii de printare 3D, am apelat la o companie specializata in domeniul marketingului digital. Cu ajutorul acesteia dezvoltam si implementam o campanie de promovare pentru sectiunea de printare 3D.

Puteti cumpara Produsele Studio de arta 2D3D

Gorjbiz: Care va sunt planurile pentru anul in curs?

Andrei Dorondei: Ne propunem sa realizam un joc video al nostru care ar putea sa creasca spectaculos cifra de afaceri.

Vom incepe sa scanam 3D diferite obiecte si persoane care mai apoi vor fi printate 3D.

Si inca un punct important pe care dorim sa il bifam este vanzarea de obiecte 3D realizate din rasina in diferite spatii comerciale.

Gorjbiz: Pe plan local ce tip de produse oferiti clientilor 2D3D?

Andrei Dorondei: Oferim clientilor nostrii produse personalizate dupa cerintele si dorintele lor.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Adina Tirban

Postari asemanatoare