PIB-ul Romaniei a crescut cu 5,6% in trimestrul III, comparativ cu trimestrul II

 PIB-ul Romaniei a crescut cu 5,6% in trimestrul III, comparativ cu trimestrul II
Distribuie sa vada si prietenii tai

Romania a inregistrat o scadere economica de 6% in trimestrul III din 2020, raportat la perioada similara din 2019, insa fata de trimestrul anterior a inregistrat o crestere de 5,6%, potrivit datelor INS.

In perioada 1 ianuarie-septembrie 2020, economia a scazut, comparativ cu perioada similara din 2019, cu 5,1% pe seria bruta si cu 4,6% pe seria ajustata sezonier.

La nivel trimestrial, ritmul de scadere s-a temperat in august – septembrie, dupa ce in trimestrul II Produsul Intern Brut inregistrase un minus de 10%, fata de intervalul similar din 2019. Romania a inceput anul pe crestere si a incheiat primul trimestrul cu o crestere economica de 2,4% pe serie bruta, fata de perioada similara din anul anterior.

Raportat la datele din trimestru II al anului curent, in trimestrul III economia a avut o crestere de 5,6%. Avansul vine dupa ce in trimestrul doi al anului PIB-ul a cazut cu 12%, fata de trimestrul I din 2020.

Potrivit previziunilor Guvernului, in acest an Romania va avea o cadere economica de 3,8%, urmata de o crestere de 4,9% in 2021.

Ultima estimare a Comisiei Europene merge pe o scadere de 5,2% in acest an si pe o crestere de doar 3,3% in anul ce vine.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare