Identificare vizuala online pentru cei care doresc sa se inscrie in „Spatiul Privat Virtual”

 Identificare vizuala online pentru cei care doresc sa se inscrie in „Spatiul Privat Virtual”
Distribuie sa vada si prietenii tai

O noua facilitate a serviciului Spatiul Privat Virtual, prin care persoanele fizice se pot identifica vizual, online, a fost implementata de Ministerul Finantelor Publice si Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Ministerul Finantelor Publice si Agentia Nationala de Administrare Fiscala au dezvoltat si implementat o noua facilitate a serviciului Spatiul Privat Virtual pentru persoanele fizice: identificarea vizuala online, care este operationala din 11 august. Identificarea persoanelor fizice care doresc sa se inregistreze in SPV poate fi efectuata de la distanta si prin intermediul unei sesiuni video. Pentru identificarea vizuala online este necesar ca persoanele fizice sa se programeze online prin intermediul aplicatiei dedicate, disponibila pe site-ul www.anaf.ro”, arata ANAF intr-un comunicat.

Programarea online trebuie efectuata in termen de zece zile de la momentul inregistrarii in SPV. In situatia in care persoana fizica nu poate participa la sesiunea video, aceasta se poate reprograma in intervalul celor zece zile.

In cazul exercitarii de catre persoana fizica a optiunii privind aprobarea prin identificare vizuala online, ANAF transmite persoanei fizice o informare, pe e-mail, care cuprinde: instructiuni de desfasurare a identificarii vizuale online ce se va derula; comunicarea faptului ca, in situatia in care nu poate participa la identificarea vizuala online la data si ora programate, acesta are posibilitatea de a solicita o reprogramare; comunicarea faptului ca neprezentarea la ora si data ce vor fi comunicate va conduce la respingerea inregistrarii in SPV; reguli de conduita”, mai arata ANAF.

Aprobarea inrolarii in mediul electronic in Spatiul Privat Virtual se poate realiza si prin identificarea cu numerele atribuite in cazul mai multor documente acceptate de aplicatie. Intre acestea se numara mai multe tipuri de notificari, decizii de impunere sau somatii.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare