Fonduri europene de peste 800 milioane de euro pentru cercetatori

 Fonduri europene de peste 800 milioane de euro pentru cercetatori
Distribuie sa vada si prietenii tai

Comisia Europeana a anuntat noi cereri de propuneri pentru a sprijini formarea, dezvoltarea competentelor si evolutia carierei cercetatorilor in cadrul Actiunilor Marie Skłodowska-Curie, programul emblematic de finantare al Uniunii Europene.

Cu un buget total de 6,6 miliarde euro pentru perioada 2021 – 2027, MSCA sprijina cercetatori din intreaga lume, in toate etapele carierei lor si in toate disciplinele.

Criza a demonstrat valoarea comunicarii dovezilor stiintifice catre factorii de decizie si catre public, dar si importanta colaborarii interdisciplinare. In acest context, Actiunile Marie Sklodowska-Curie reprezinta un instrument crucial. De la lansarea sa, cu 25 de ani in urma, si pana in prezent, programul a incurajat un numar tot mai mare de femei si barbati sa urmeze cariere in domeniul cercetarii, promovand atractivitatea Europei pentru talentele de varf din intreaga lume”, a declarat comisarul pentru inovare, cercetare, cultura, educatie si tineret, Mariya Gabriel.

In 2021, MSCA va pune la dispozitie aproximativ 822 de milioane de euro pentru a finanta cinci actiuni principale prevazute in programul de lucru. Astfel, retelele doctorale MSCA – pun in aplicare programe de doctorat pentru formarea doctoranzilor atat in mediul academic, cat si in alte sectoare, inclusiv in sectorul industrial si in intreprinderi.

Cererea de propuneri pentru 2021, cu un buget de 402,95 milioane euro se va incheia la 16 noiembrie 2021.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare