Finantari de peste 20 de milioane de euro pentru IMM-urile din UE

 Finantari de peste 20 de milioane de euro pentru IMM-urile din UE
Distribuie sa vada si prietenii tai

IMM-urile din statele membre ale Uniunii Europene vor putea obtine finantari noi sustinute de Google cu 20,5 milioane de euro. 

IMM-urile din Europa vor putea accesa finantari sustinute de gigantul american prin doua organisme administrate de Fondul European de Investitii, institutie financiara a UE.

Finantarile de la Google se distribuie astfel:

  • 12,3 milioane de euro catre un fond care va acorda imprumuturi pentru mici afaceri ce au dificultati in a accesa credite bancare. Cel putin 1.000 de IMM-uri din cele 27 de tari UE vor putea accesa sprijinul financiar;
  • 8,2 milioane de euro catre un fond de venture capital, care va acorda investitii de capital de risc unor IMM-uri din cele 27 de state membre, care dezvolta tehnologii in asa-numitele stiinte ale vietii.

Aceasta investitie face parte din angajamentul Google de peste 800 de milioane de dolari ca raspuns la eforturile impotriva COVID-19 anuntate anul trecut si la eforturile noastre continue de a oferi instrumente, instruire si finantare pentru a ajuta oamenii sa-si revina din criza. Firmele mici sunt elementul vital al economiei europene si suntem mandri ca participam la aceste fonduri si ne alaturam FEI in misiunea sa de a ajuta companiile mici sa acceseze finantari si de a incuraja inovarea in domeniul stiintelor vietii din Europa”, a declarat Matt Brittin, presedinte al Google pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare