Finantari de peste 20 de milioane de euro pentru IMM-urile din UE

 Finantari de peste 20 de milioane de euro pentru IMM-urile din UE
Distribuie sa vada si prietenii tai

IMM-urile din statele membre ale Uniunii Europene vor putea obtine finantari noi sustinute de Google cu 20,5 milioane de euro. 

IMM-urile din Europa vor putea accesa finantari sustinute de gigantul american prin doua organisme administrate de Fondul European de Investitii, institutie financiara a UE.

Finantarile de la Google se distribuie astfel:

  • 12,3 milioane de euro catre un fond care va acorda imprumuturi pentru mici afaceri ce au dificultati in a accesa credite bancare. Cel putin 1.000 de IMM-uri din cele 27 de tari UE vor putea accesa sprijinul financiar;
  • 8,2 milioane de euro catre un fond de venture capital, care va acorda investitii de capital de risc unor IMM-uri din cele 27 de state membre, care dezvolta tehnologii in asa-numitele stiinte ale vietii.

Aceasta investitie face parte din angajamentul Google de peste 800 de milioane de dolari ca raspuns la eforturile impotriva COVID-19 anuntate anul trecut si la eforturile noastre continue de a oferi instrumente, instruire si finantare pentru a ajuta oamenii sa-si revina din criza. Firmele mici sunt elementul vital al economiei europene si suntem mandri ca participam la aceste fonduri si ne alaturam FEI in misiunea sa de a ajuta companiile mici sa acceseze finantari si de a incuraja inovarea in domeniul stiintelor vietii din Europa”, a declarat Matt Brittin, presedinte al Google pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Digiqole ad
Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare

Abonare
Notifica-ma daca
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments