Fermierii afectati de seceta vor fi despagubiti

 Fermierii afectati de seceta vor fi despagubiti
Distribuie sa vada si prietenii tai

Guvernul a aprobat in aceasta saptamana un proiect de OUG privind o schema de ajutor de stat pentru despagubirea fermierilor afectati de seceta, a anuntat seful Cancelariei premierului, Ionel Danca.

Vorbim despre o schema de ajutor de stat cu un buget de 850 de milioane de lei pentru un numar de aproximativ 34.400 de fermieri si o suprafata afectata de aproximativ 1,6 milioane de hectare„, a spus Danca.

Masura prevede acordarea de compensatii financiare sub forma de ajutor de stat, pe baza devizelor de cheltuieli elaborate de catre Institutul de Cercetare pentru Economia Agriculturii si Dezvoltare Rurala si corespunde cerintelor din Orientarile Uniunii Europene privind ajutoarele de stat, in urmatoarele limite maxime: grau – 925 lei/ha, secara – 925 lei/ha, triticale – 805 lei/ha, orz – 912 lei/ha, orzoaica – 951 lei/ha, ovaz – 771 lei/ha si rapita – 1002 lei/ha.

Dupa publicarea ordonantei de urgenta in Monitorul Oficial, fermierii se vor putea inscrie in cadrul programului sivor putea depune cererile pentru finantarea acestor pierderi in termen de 10 zile, astfel incat in cursul lunii septembrie sa fie efectuate platile de compensare.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare