Declaratia privind beneficiarii reali a fost eliminata in cazul anumitor firme

 Declaratia privind beneficiarii reali a fost eliminata in cazul anumitor firme
Distribuie sa vada si prietenii tai

Camera Deputatilor a adoptat un proiect care prevede ca firmele care au in actionariat doar persoane fizice nu mai trebuie sa depuna anual la Oficiul National al Registrului Comertului declaratii privind beneficiarul real, ci doar cand sunt modificari.

In prezent, Legea 129/2019, privind prevenirea si combaterea splarii banilor, a introdus o obligatie pentru antreprenorii romani, de a depune la Registrul Comertului o declaratie privind beneficiarul real al persoanei juridice in vederea inregistrarii in Registrul beneficiarilor reali al societatilor, in trei cazuri:

  • la inmatriculare: Printre celelalte inscrisuri solicitate de lege, la inmatriculare, se va depune si declaratia privind beneficiarul real, data de catre reprezentantul legal, in forma prevazuta de Legea nr. 129/2019.
  • anual: Declaratia anuala se depune la oficiul registrului comertului in care este inmatriculata persoana juridica in termen de 15 zile de la aprobarea situatiilor financiare anuale.
  • ori de cate ori intervine o modificare: In termen de 15 zile de la data la care a intervenit o modificare privind datele de identificare ale beneficiarului real.

Noua lege adoptata de Camera Deputatilor ca for decizional, prevede ca „ sunt exceptate de la obligatia depunerii declaratiei persoanele juridice constituite doar din asociati persoane fizice, atunci cand acestia sunt singurii beneficiari reali”.

Parlamentarii care au depus propunerea de lege spun ca astfel vor fi exceptate de la procedura birocratica mentionata 942.003 de firme dintr-un total de 978.245.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare