Cum diminuam numarul de cazuri grave de cancer mamar aparute in Gorj ?

 Cum diminuam numarul de cazuri grave de cancer mamar aparute in Gorj ?
Distribuie sa vada si prietenii tai

Urmariti interviul realizat de catre ABC Gorj & Web Logistics, avandu-l ca invitat pe Dl Dr. Diaconescu Marian – Medic Specialist Chirurgie SJU Gorj—caruia ii multumim pe aceasta cale—pentru a afla tot ceea ce va intereseaza despre cancerul mamar.

Luna Octombrie este dedicata constientizarii si prevenirii acestui tip de cancer. Cancerul de san este cea mai frecventa forma de cancer la femei, iar in Europa, la fiecare doua minute, o femeie este diagnosticata cu cancer la san si la fiecare 6 minute, o persoana pierde lupta cu viata.

Nici Gorjul nu sta bine la acest capitol, intrucat doar la finele trimestrului  2 ale anului curent se inregistrau 1487 cazuri de cancer mamar. Numai in ultimele 3 luni, 25 noi cazuri au fost depistate in judetul nostru.

La nivel mondial, 73,4% dintre persoanele cu cancer mamar sunt diagnosticate în stadiile 2 și 3 ale bolii, 4,4% sunt diagnosticate în stadiul 4 și doar 3,5% în stadiul 0, respectiv 18,6% în stadiul 1.

Dl Dr. Diaconescu Marian – Medic Specialist Chirurgie SJU Gorj raspunde concret la cele mai arzatoare intrebari asupra acestei boli necrutatoare, vorbind despre cauzele aparitiei cancerului, despre simptomele care ar trebui sa trimita la medic pacientele. Aflati tot de la dumnealui, daca si cum poate fi prevenit, care sunt factorii de risc si cum se trateaza acesta.

Mai mult, descoperiti care sunt analizele pe care le pot face doamnele, chiar si gratuit, pentru a depista intr-un stadiu cat mai precoce cancerul mamar si deci pentru a diminua numarul de cazuri depistate in stadiile avansate ale bolii.


Vă invităm să va alăturați demersului ABC Gorj urmărind și distribuind viitoarele noastre materiale informative!

E-mail: [email protected]
Telefon: 0722859514
Adresa: Str. Armoniei Nr. 2, Loc. Dragoieni – Mun. Târgu-Jiu
Cont IBAN: RO29BTRLRONCRT0630749201
Banca Transilvania

Ai un anunț de publicat?  Click aici!

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Adina Tirban

Postari asemanatoare