Construirea noului Spital Judetean in Targu-Jiu –  un vis realizabil

 Construirea noului Spital Judetean in Targu-Jiu –  un vis realizabil
Distribuie sa vada si prietenii tai

Mentinerea unei stari bune de sanatate a cetatenilor ar trebui sa fi constituit dintotdeauna cea mai importanta preocupare pentru fiecare comunitate, oricat de mica ar fi aceasta. Din pacate, Gorjul face parte dintre numeroasele comunitati deficitare la acest capitol, fapt ce situeaza judetul printre comunitatile indezirabile pentru tineri si nu numai.

 Printre motivele adesea invocate de catre tinerii care parasesc Gorjul, se remarca si aceasta nevoie esentiala de a beneficia de o infrastructura medicala superioara, in care medici dintre cei mai buni sa poata profesa sub un management performant.

Din fericire, regasim aceasta preocupare pentru imbunatatirea sistemului medical gorjean—extrem de bine reliefat si detaliat—in programul propus si sustinut de catre candidatul PNL la presedintia Consiliului Judetean Gorj – Iulian-Vasile Popescu.

Construirea unei noi cladiri in vederea relocarii actualului Spital Judetean de Urgenta Targu-Jiu, este un obiectiv pe cat de indraznet, pe atat de necesar pentru comunitatea gorjeana.

Circuite medicale neconforme cu reglementarile în domeniu

Segmentarea actualului spital, in trei locatii distincte, aflate in zone diferite ale orasului, impiedica in mare masura desfasurarea unui act medical de calitate, purtand pacientii—adesea in stare critica—de la o locatie, la alta, pentru efectuarea de investigatii si controale imposibil de realizat in fiecare dintre cele 3 locatii.

Spitalul 700- cel mai nou spital din Targu-Jiu-functioneaza de 45 de ani

Cea mai noua cladire este cea în care functioneaza Spitalul 700, inaugurata acum 45 de ani. Este deci o realitate faptul ca spatiile sunt extrem de vechi si neadaptate nevoilor actuale.

Solutii concrete exista

Candidatul PNL- IULIAN-VASILE POPESCU, sustine ca a identificat sursele de finantare, iar realizarile sale notabile in atragerea de fonduri europene si utilizarea acestora cu succes, vin sa intareasca acest fapt.

Locatia va fi una potrivita si mult mai accesibila tuturor, intrucat proiectul prevede construirea noului spital pe un teren ce urmeaza a fi pus la dispozitie de catre  Primaria Municipiului Târgu Jiu în zona Cartierului Narciselor.

Fertilizare in-vitro in Targu-Jiu

Infertilitatea este o problema actuala in România, statisticile aratand ca 30% dintre femeile de peste 35 de ani sunt infertile, procentul ajungand la 50% în cazul femeilor cu varsta de peste 40 de ani.

Problemele de infertilitate sunt una dintre cauzele principale ale scaderii natalitatii si imbatranirii populatiei Gorjului, iar tratarea acestora este adesea impiedicata atat de costurile ridicate, dar nu numai. Un obstacol major in acest demers este constituit si de imposibilitatea gorjenilor de a accede la astfel de tratamente, intrucat ele nu sunt disponibile la nivel zonal.

Functionarea unei sectii unde sa se realizeze astfel de proceduri va fi benefica atat pentru cuplurile de gorjeni care isi doresc sa procreeze, cat si pentru familii din intreaga regiune a Olteniei. Acestia vor putea veni in Gorj pentru tratarea infertilitatii.

Recrutarea unei echipe profesioniste de management

Asigurarea unui climat propice pentru activitatea din sistemul medical depinde de o conducere eficienta. De aceea, optimizarea calitatii va incepe cu procesul de recrutare. Programul candidatului IULIAN-VASILE POPESCU, prevede recrutarea  unei echipe de management care sa poata eficientiza activitatea din spital.

Intr-un termen foarte scurt dupa castigarea alegerilor pentru Consiliul Judetean Gorj, va fi organizat un concurs pentru recrutarea (selectarea) unei noi conduceri la Spitalul Judetean de Urgenta Targu-Jiu.

Candidatul IULIAN-VASILE POPESCU sustine si din postura de Presedinte al Consiliului Judetean Gorj, va asigura un proces de recrutare corect, pe baza competentelor si experientei dovedite si cu totul in afara criteriilor politice de selectie.

Atragerea de specialisti pentru sectiile cu deficit de personal

Actul medical de calitate poate fi asigurat doar daca deficitul de medici specialisti poate fi redus. Iar reducerea acestuia se poate realiza doar printr-un management perormant, orientat spre rezultate. Conform ultimelor statistici, in judetul Gorj sunt 2-4 medici la 1.000 de locuitori.

In demersul de a atrage personal medical, IULIAN-VASILE POPESCU va pune accent pe reintoarcerea celor plecati din judetul Gorj, acestia putand fi atrasi spre a reveni in judetul natal prin crearea unor conditii decente de lucru si prin asigurarea unei locuinte.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Adina Tirban

Postari asemanatoare