21 milioane de lei pentru somajul tehnic din Gorj

 21 milioane de lei pentru somajul tehnic din Gorj
Distribuie sa vada si prietenii tai

Conducerea Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Gorj a estimat un necesar de aproximativ 21 de milioane de lei pentru acoperirea somajului tehnic pe aprilie. Peste 17.000 de persoane au fost in somaj tehnic in luna precedenta.

Bugetul pentru somajul tehnic pentru luna aprilie este de 21 de milioane de lei. Este o suma foarte mare raportat la luna martie. Avem in aprilie cu de cinci ori mai multi beneficiari decat in luna precedenta“, a declarat Romeo Chiriac, directorul executiv al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Gorj.

Potrivit AJOFM Gorj, companiile din judetul Gorj au primit banii pentru plata somajului tehnic. Este vorba de ajutorul de somaj aferent lunii martie. Au depus cereri 631 de angajatori de pe raza judetului Gorj. Au fost inregistrate in total 3.478 de cereri. Suma care a fost decontata este de 1,75 milioane de lei.

Ajutorul de somaj este platit de la bugetul de stat prin intermediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Gorj. Am avut mai putine cereri din partea angajatorilor si pentru ca a fost luna de inceput si somajul este doar pentru jumatate de luna, de cand a inceput starea de urgenta. Somajul de acest fel se acorda doar pe perioada starii de urgenta. Dincolo de aceasta perioada nu mai putem face niciun fel de plati. O sa vedem ce decizii vor mai fi luate la nivel central legat de acest aspect. Deocamdata, lucram pe ce date avem. Sper sa avem cat mai putine erori in cererile pe care le vom avea de prelucrat pentru luna aprilie si toata lumea sa isi primeasca banii“, a completat Romeo Chiriac.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare