Ziua Constantin Brancusi va fi marcata maine in Targu Jiu

 Ziua Constantin Brancusi va fi marcata maine in Targu Jiu
Distribuie sa vada si prietenii tai

Sursa foto: Ziarul Lumina

In data de 19 februarie 2022 se implinesc 146 de ani de la nasterea lui Constantin Brancusi. Cu acest prilej, Primaria Municipiului Targu Jiu, Consiliul Local si Centrul de Cercetare, Documentare si Promovare „Constantin Brancusi” organizeaza, la Targu Jiu, o serie de manifestari cultural-artistice, in semn de omagiu adus lui Constantin Brancusi, a carui opera a marcat creatia artistica a secolului al XX-lea. (…)

(…) Ziua de sambata, 19 februarie, decretata Ziua Nationala Brancusi, va incepe, de la ora 11.00, in Parcul Central, cu expozitia de desene „Intalnire cu Brancusi”, organizata de Asociatia Culturala „Tatarescu” si Asociatia Cultural-Istorica „Dumitru si Maria Pleniceanu”, iar de la ora 14,30, in cadrul Galeriilor Municipale de Arta, va fi vernisata expozitia „Object memory” a artistului plastic Mihai Trifan, al carei curator este conf. univ. dr. Vasile Fuiorea, presedintele Filialei Targu Jiu a UAP din Romania. Comentariul critic al  expozitie ii va apartine criticului si istoricului de arta Pavel Susara care, tot in dupa-amiaza zilei de sambata, de la ora 16.00, va sustine la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” conferinta cu tema „Paradoxurile brancusiologiei”. La finalul conferintei, Pavel Susara isi va lansa volumul de poeme „Viziunile sarpelui Alcazar”, grafica si ilustratia volumului fiind realizate de pictorul Mircea Bochis.

Tot in sala Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Targu Jiu, de la ora 17.30, se va desfasura conferinta cu tema „Doua ipostaze ale arhitecturii memoriale postbrancusiene: Peter Iacobi si Ioan Bolborea” sustinuta de drd. Dalina Badescu, iar de la ora 18.00, in parteneriat cu Asociatia pentru Democratie, Educatie, Respect (ADER), Georgiana Brandt isi va lansa cartea „Pictura materista. Istoric si Pictura materista. Dezvoltari, Deschideri. Odata cu lansarea cartii sale, Georgiana Brandt va vernisa si expozitia personala, intitulata Flash Art: B4B. Programul zilei de sambata se va incheia cu un recital extraordinar, Brancusi & Sati, sustinut de pianistul Florin Berculescu. (…)

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare