XVision scaneaza pacientii suspecti de a fi infectati cu noul coronavirus

 XVision scaneaza pacientii suspecti de a fi infectati cu noul coronavirus
Distribuie sa vada si prietenii tai

Startup-ul romanesc XVision, care a dezvoltat o platforma medicala care analizeaza radiografiile pulmonare folosind inteligenta artificiala, este folosita pentru identificarea pacientilor cu leziuni pulmonare asociate noului coronavirus.

Solutia  a devenit parte a laboratoarelor mobile pentru detectarea COVID-19 amplasate in spatiile exterioare aferente Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucuresti si al Unitatii de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara.

La baza sistemului de triaj sta un scor de evaluare dezvoltat de echipa de radiologi a XVision, raportat la scoruri si standarde folosite in momentul de fata in intreaga lumea. Prin comparatie, acesta descrie cat de similare considera algoritmul ca sunt pattern-urile radiologice din radiografia pacientului cu cele intalnite in cazurile de COVID-19.

XVision este un sistem ce poate fi replicat si adaptat si in cadrul altor spitale din Romania, fiind un ajutor pentru radiologi in gestionarea volumului mare de imagini medicale si reducand, totodata, gradul de infectare al cadrelor medicale. Suntem deja in discutii cu cateva spitale pe care le-am putea sprijini in aceasta perioada. Ne exprimam public dorinta de a ajuta pro-bono oricat de multe institutii medicale care primesc pacienti infectati cu acest virus”, a declarat Stefan Iarca, co-fondator XVision.

Aplicatia dezvoltata de XVision, este prima de acest tip din Romania. Aceasta a fost implementata pentru prima oara in cadrul spitalului Judetean de Urgenta din Timisoara unde ajuta medicii sa analizeze pana la 200 de radiografii pulmonare/zi, cu 20% mai multe decat in trecut.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare