VISA plateste 5,3 miliarde de dolari pentru Plaid

 VISA plateste 5,3 miliarde de dolari pentru Plaid
Distribuie sa vada si prietenii tai

VISA achizitioneaza, cu peste 5 miliarde de dolari, fintech-ul american Plaid. Specialitatea acestei companii este legata de modul in care le permite posesorilor de carduri sa interactioneze cu fondurile lor.

Software-ul ce sta la baza companiei achizitionate ofera posibilitatea companiilor de a se conecta la conturile bancare ale utilizatorilor. Desi este o tehnologie bine cunoscuta printre dezvoltatorii de fintech, oamenii de zi cu zi nu ar putea fi in stare sa recunoasca platforma cu care interactioneaza.

Fondata in 2012, platforma Plaid are, la nivel global, peste 200 de milioane de utilizatori.

Ne bucuram ca am prins inceputurile fintech-ului si ca suntem in stare sa dezvoltam acest ecosistem. Afacerea reprezinta o etapa importanta, iar abilitatea de a lucra cu Visa ne da ocazia sa ne imbunatatim produsele, atat pe plan domestic, cat si international”, a declarat Zach Perret, director executiv Plaid.

Interfata de programare a aplicatiilor (API) dezvoltata de Plaid este utilizata de aplicatii financiare precum Venmo (detinuta de PayPal) sau case de schimb pentru criptomonede, precum Gemini sau Coinbase.

Recent, VISA a mai achizitionat si startup-ul Earthport.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare