Vioara Stradivarius, acasa la Constantin Brancusi

 Vioara Stradivarius, acasa la Constantin Brancusi
Distribuie sa vada si prietenii tai

Hobita – #AcasalaBrancusi, locul special al Gorjului, unde pe 9 iulie va poposi marele violonist Alexandru Tomescu si celebra vioara Stradivarius Elder-Voicu!

Comuna Pestisani continua seria evenimentelor culturale importante cu un recital de exceptie. Pentru prima data, #acasalaBrancusi, in curtea Casei Muzeu „Constantin Brancusi” din Hobita se vor auzi sunetele exceptionale ale viorii Stadivarius Elder-Voicu, obiect de patrimoniu national, categoria tezaur.

Vioara face parte din patrimoniul Romaniei si este una dintre ultimele 10 Stradivarius functionale din lume. Aceasta vioara datata 1702 a fost declarata de experti germani una dintre primele cinci cele mai frumoase instrumente semnate de celebrul Antonio Stradivari.

Recitalul de la Hobita este organizat cu sprijinul Asociatiei pentru Democratie, Educatie, Respect (ADER) si Clubul Rotary Targu Jiu.

Alexandru Tomescu ne face onoarea de a interpreta cateva acorduri magice chiar in tinda Casei Muzeu „Constantin Brancusi”, ca o avanpremiera la spectacolul din 2023.

Recitalul va incepe la ora 18:00.

Acest eveniment are loc la circa o luna de zile de la festivalul de arta “Film in Sat” initiat de actorul Cuzin Toma in Pestisani si la doua saptamani dupa festivalul “RomanIA Autentica” ce s-a desfasurat simultan la Hobita-Iasi-Paris.

In acest moment sunt demarate demersurile pentru ca satul Hobita sa fie inclus anul viitor in Turneul International Stradivarius, a XVI-a editie.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare