Veniturile bugetului consolidat al statului au scazut cu doar 1,6% in prima jumatate din 2020

 Veniturile bugetului consolidat al statului au scazut cu doar 1,6% in prima jumatate din 2020
Distribuie sa vada si prietenii tai

Veniturile bugetului general consolidat in primele sase luni ale anului au insumat 146,25 miliarde lei, in scadere cu 1,6% fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce cheltuielile au crescut cu 13,6%, pana la valoarea de 191,43 mld lei, potrivit datelor publicate in aceasta saptamana de Ministerul de Finante.

Scaderea de doar 1,6% a veniturilor bugetare este o veste buna in conditiile in care pandemia a lovit in businessul local si multe dintre companii au redus activitatea. De asemenea, guvernul a amanat plati ale agentilor economic in valoare de 10,2 mld. lei, iar restituirile de TVA au crescut cu 2,94 mld. lei in primele 6 luni din an, prin comparatie cu perioada similara a anului trecut.

Cheltuielile suplimentare generate de pandemie au insumat 5,86 mld. lei.

Raportul MF mai arata ca incasarile din impozitul pe profit in primul semestru din 2020 au fost de 7,53 mld lei, in scadere cu 7,5% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, in timp ce alte impozite pe venit, profit si castiguri din capital de la persoane juridice au inregistrat scaderi de 8,5% comparativ cu perioada similara a anului trecut, pana la 1,58 mld lei.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare