Vanzarile online vor creste cu aproximativ 28% in 2020 fata de anul precedent, conform unui studiu

 Vanzarile online vor creste cu aproximativ 28% in 2020 fata de anul precedent, conform unui studiu
Distribuie sa vada si prietenii tai

Vanzarile online au avut o evolutie ascendenta in ultimele luni, pe fondul restrictiilor generate de pandemia COVID-19, iar la finele lui 2020 vor fi cu 28% mai mari decat cele din 2019, ajungand la aproape 5,5 miliarde euro, arata un studiu al companiei Horváth & Partners.

De asemenea, reprezentantii Horvath & Partners prognozeaza ca vanzarile online isi vor continua cresterea si in 2021, cand vor atinge o valoare de 6,5 miliarde euro, cu 18% mai mult decat in 2020.

In 2019, valoarea vanzarilor online pe segmentul retail s-a ridicat la 4,3 miliarde euro, cu 20% peste 2018, ceea ce inseamna o pondere de 9% din totalul vanzarilor. In martie 2020, am observat o crestere de 5% a vanzarilor online, fata de luna anterioara. In aprilie 2020, cresterea vanzarilor online comparativ cu martie 2020 a fost de 12%. Canalul online a continuat sa creasca si estimam ca ponderea acestuia va ajunge la 12%, pana la finalul lui 2020. Romanii au ales sa cumpere online mai mult decat de obicei in contextul pandemiei COVID-19, care a dus la inchiderea spatiilor comerciale considerate neesentiale si la evitarea spatiilor aglomerate, cum sunt supermarketurile. Aceasta modificare in comportamentul consumatorilor este una de durata, deoarece climatul de incertitudine post-izolare se mentine, iar oamenii vor continua sa cumpere online mai mult decat in anii trecuti„, a declarat Kurt Weber, Director General al Horvath & Partners Romania.

Analiza are la baza observatiile din piata, precum si statisticile Eurostat si GPeC.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare