Utilitatea prezentei online pentru orice tip de afacere

 Utilitatea prezentei online pentru orice tip de afacere
Distribuie sa vada si prietenii tai

Utilitatea prezentei online pentru orice tip de afacere este o tema actuala si sensibila totodata. In special cand este vorba despre micile afaceri locale.

Un mic intreprinzator este obisnuit sa interactioneze si sa isi cunoasca indeaproape clientii. Eventual este multumit de succesul pe care aceasta il are si de felul cum a supravietuit timp de 10-20 de ani crizelor economice. Asadar, adesea nu vede  in ce fel digitalizarea ii poate ajuta afacerea.

De ce am nevoie de o prezenta online pentru afacerea mea? Oricum eu imi stiu clientela de ani de zile si alti clienti nu au de unde sa mai apara. Cam asa se problematizeaza pe tema utilitatii digitalizarii afacerilor mici.

Ce se pierde din vedere aici este faptul ca astazi lumea online a devenit o parte esențială a vieților noastre.

Pe masura ce petrecem tot mai mult timp conectati la mediul digital, descoperim tot mai multe oportunități digitale. Creatorii de continut, companiile si dezvoltatorii aplicatiilor identifică continuu modalități noi și inovatoare de a cumpăra, a învăța și a comunica. Ei transforma experienta online intr-o permanenta provocare. In situatia data, intreprinderile, fie ele micro, mici, mijlocii sau mari, sunt fortate sa isi creeze o prezenta digitala, pentru a se apropia de  consumatori.

Toate afacerile se preteaza mediului digital, fara exceptie

Toate afacerile existente astazi se preteaza la mediul digital, de la micile afaceri locale, cum ar fi o florarie, un atelier de croitorie sau un birou de contabilitate si pana la marile companii multinationale.

Evident, resursele alocate de fiecare dintre acesti actori economici difera si depinde de specificul afacerii. Dar depinde si de acoperirea geografica vizata, consumatorii vizati si de numerosi alti factori.

Asadar pentru a crea o entitate viabila in mediul digital este necesara pentru inceput o strategie comercială online. Aceasta trebuie sa fie capabila sa evidentieze atuu-rile respectivei afaceri.

Urmatorii pasi sunt creionarea unui buget realist si a unui plan ușor de implementat, cu obiective clare.

Pe langa crearea unei identitati digitale, in online mai poți afișa reclame care vizeaza cu precizie utilizatorii care caută ceea ce oferă afacerea ta. Mai apoi, utilizand instrumente de analiza precum Google Analytics poți afla multe despre consumatori. Poti afla dacă aceștia au accesat site-ul, dacă au dat clic pe anunț, dacă au văzut vreun videoclip sau au completat vreun formular. Doar asa poti obtine informații valoroase despre viitorii tăi clienți, poti afla ce își doresc aceștia și cum poți veni în întâmpinarea nevoilor lor.

Daca motivatia este lesne de inteles, implementarea nu este usoara. Complexitatea mediului digital, constituie o reala bariera in calea utilizatorului neinitiat. Fara cunostintele adecvate utilizatorii, pot fi doar vizitatori sau consumatori, dar niciodata creatori sau dezvoltatori.

Pentru a profita la maximum de oportunitatile nenumarate oferite de lumea online, este necesara cunoasterea elementelor de bază ale mediului digital, dar si cum pot influența acestea mediul de business. Asadar poti invata sa o faci singur sau poti sa apelezi la profesionisti in marketingul online.

Imi creez singur prezenta online sau apelez la specialisti ?!?

Sigur ca orice antreprenor autodidact cu o predispozitie nativa pentru dobandirea de abilitati digitale, poate sa o faca. Trebuie doar sa aiba timp liber suficient pentru a apela la diferite cursuri de digitalizare—unele chiar gratuite. Ar putea sa creeze si sa dezvolte permanent identitatea online pentru propria afacere. Dar, situatia de mai sus este ideala, utopica chiar. De ce ? Pentru ca intreprinzatorii de succes, in cea mai mare parte din cazuri, nu au de regula timp disponibil pentru acest tip de activitate. Dar au cu siguranta disponibilitatea financiara si interesul pentru a sustine costurile pe care le implica asigurarea unei prezente relevante si dezvoltarea acesteia in permanenta.

În concluzie, pune in balanta costurile și timpul, dar nu te indoi de utilitatea prezentei online. Incearca singur daca te incumeti sau apeleaza la specialisti, pentru garantia reusitei!

Oricum ar fi, cucereste lumea digitala ! profitand de sansa de a te adresa clienților actuali, fostilor clienti, dar mai ales celor care ti-ar putea fi clienti daca te-ar cunoaste.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Adina Tirban

Postari asemanatoare