Uniunea Europeana pregateste un fond de 3,9 miliarde dolari pentru start-uri de tehnologie

 Uniunea Europeana pregateste un fond de 3,9 miliarde dolari pentru start-uri de tehnologie
Distribuie sa vada si prietenii tai

Agentia de stiri americana Bloomberg a anuntat faptul ca Uniunea Europeana planuieste lansarea unui fond de 3,9 miliarde dolari care va finanta dezvoltari tehnologice, in efortul de a creste numarul inovatiilor care sa depaseasca intr-o zi gigantii din SUA si China.

Conform Bloomberg, fondul de investitii va fi condus de Consiliul European pentru Inovare (CEI), lansarea oficiala fiind estimata pentru anul 2021 si va incerca sa reduca decalajul de investitii, furnizand finantare firmelor de tip deep tech in domeniile: productie, biotehnologie, tehnologie de sanatate si inteligenta artificiala. Valoarea finala a fondului ar putea suferi modificari, in functie de rezultatul negocierilor dintre statele membre privind bugetul proiectului.

In prezent, Uniunea Europeana finanteaza companiile tehnologice prin intermediul granturilor acordate de Comisie si al Fondului European de Investitii, care investeste inclusiv in firme aflate in stadii incipiente, insa nu are mandat sa isi asume foarte multe riscuri.

Speram sa avem un impact major cu acest Consiliu European pentru Inovare. Imitam, pana la un punct, caracteristicile pozitive ale firmelor traditionale de venture capital”, a declarat Jean-Eric Paquet, director general pentru cercetare si inovatie in cadrul Comisiei Europene.

Finantarile de tip venture capital pentru companiile europene din tehnologie au crescut semnificativ, de la 15,3 miliarde de dolari in 2015 la 34,3 miliarde de dolari in acest an, potrivit unui raport al firmei de venture capital Atomico.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare