Uniunea Europeana lanseaza proiectul-pilot „Women TechEU”

 Uniunea Europeana lanseaza proiectul-pilot „Women TechEU”
Distribuie sa vada si prietenii tai

Comisia Europeana a lansat „Women TechEU„, o noua initiativa a UE care sprijina companiile deep-tech nou-infiintate conduse de femei.

Schema face parte din noul program privind ecosistemele de inovare al programului-cadru Orizont Europa, consolidat de Consiliul european pentru inovare.

Datele arata ca doar 15 % dintre companiile noi inovatoare sunt infiintate sau co-infiintate de femei, iar numai 6 % dintre ele au echipe de fondatori formate exclusiv din femei.

Women TechEU” va oferi sprijin financiar start-up-urilor conduse de femei prin granturi in valoare de 75.000 de euro, precum si indrumare si mentorat de cea mai buna calitate prin intermediul programului CEI privind rolul de lider al femeilor.

Prin intermediul „Women TechEU”, dorim sa crestem numarul de start-up-uri conduse de femei si sa cream un ecosistem european de tehnologii deep-tech mai echitabil si mai prosper. Consideram ca sprijinul acordat astazi femeilor fondatoare din domeniul tehnologiilor profunde le va spori sansele de succes si va stimula ecosistemul european general de inovare prin atragerea unui numar mai mare de talente feminine”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultura, educatie si tineret.

Pana la 50 de start-up-uri deep tech promitatoare din statele membre ale UE si din tarile asociate vor fi finantate in urma primei cereri de propuneri in cadrul programului-pilot „Women TechEU”, care se va incheia la 10 noiembrie 2021.

 

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare