Uniunea Europeana acorda 38 milioane de euro pentru protectie impotriva amenintarilor cibernetice

 Uniunea Europeana acorda 38 milioane de euro pentru protectie impotriva amenintarilor cibernetice
Distribuie sa vada si prietenii tai

Comisia Europeana a anuntat ca angajeaza peste 38 de milioane de euro prin intermediul programului de cercetare si inovare al UE, „Orizont 2020”, pentru a sprijini mai multe proiecte inovatoare in domeniul protectiei infrastructurii critice impotriva amenintarilor cibernetice si fizice si pentru a face orasele mai inteligente si mai sigure.

In ultimii ani, am sprijinit actiunile de cercetare si inovare in domeniul securitatii cibernetice care contribuie la o mai buna protectie a infrastructurilor-cheie si a persoanelor care traiesc in orasele inteligente din Europa”, a declarat comisarul european pentru inovare, cercetare, cultura, educatie si tineret, Mariya Gabriel.

In cadrul a trei proiecte (SAFETY4RAILS, 7SHIELD si ENSURESEC) se vor depune eforturi pentru a imbunatati prevenirea, detectarea, raspunsul si reducerea amenintarilor cibernetice si fizice la adresa retelelor de metrou si de cale ferata, a infrastructurii spatiale terestre si a satelitilor, precum si a comertului electronic si a serviciilor de livrare.

Alte doua proiecte (IMPETUS si S4ALLCITIES) vizeaza sporirea rezilientei infrastructurilor si serviciilor oraselor si protejarea cetatenilor in cazul unor incidente de securitate in spatiile publice. Se preconizeaza ca proiectele vor incepe intre iunie si octombrie 2020 si ca vor dura doi ani. Sprijinul face parte din angajamentul UE de a construi o cultura solida a securitatii cibernetice si de a consolida capacitatile de rezistenta si de raspuns eficient la potentialele amenintari si atacuri cibernetice.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare