Un sat din Gorj poate primi premiul Best Tourism Villages 2023

 Un sat din Gorj poate primi premiul Best Tourism Villages 2023
Distribuie sa vada si prietenii tai

Țara noastră impresionează cu satele sale pitorești!

România este în lumina reflectoarelor cu 5 propuneri deosebite la prestigiosul concurs Best Tourism Villages, ediția 2023, organizat de prestigioasa Organizație Mondială a Turismului (OMT).

Unul dintre satele noastre mândre, Polovragi din județul Gorj, își face drum în finală, concurând alături de alte destinații din întreaga lume. Polovragi este un loc de o frumusețe rară, unde natura își dezvăluie tainele cele mai adânci și tradițiile strămoșești răsună încă în inimile locuitorilor săi ospitalieri.

Dar Polovragi nu este singurul sat românesc care a captat atenția juriului. Eibenthal din județul Mehedinți, Gura Siriului din județul Buzău, Biertan din județul Sibiu și Ciocănești din județul Suceava sunt celelalte 4 sate care și-au câștigat locul meritat în competiție. Acestea au fost selecționate cu grijă de către echipa de specialiști din cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, care a ținut cont de autenticitatea, frumusețea și potențialul turistic al acestor destinații.

Pe lângă acestea, trebuie menționat că satul Rășinari din județul Sibiu, câștigătorul concursului național din anul precedent, a fost deja desemnat unul dintre satele Best Tourism Villages la nivel mondial. Acest lucru atestă faptul că România are resurse turistice de excepție, capabile să rivalizeze cu cele mai bine cotate destinații internaționale.

În următoarea etapă a competiției, comisia OMT va evalua satele selectate și va decide dacă acestea vor fi desemnate Best Tourism Villages sau dacă vor beneficia de suport prin intermediul Programului Upgrade, pentru a-și îmbunătăți domeniile de activitate.
Indiferent de rezultat, nominalizarea în acest prestigios concurs și includerea în Rețeaua Best Tourism Villages reprezintă o recunoaștere importantă pentru toate satele participante.

Rezultatele finale vor fi anunțate în luna decembrie 2023, moment în care vom afla care dintre aceste sate fermecătoare vor primi distincția supremă și vor avea ocazia de a străluci în fața ochilor turiștilor din întreaga lume.

Nu uitați că satele candidate la concurs fac parte din impresionanta Ruta satelor tradiționale turistice din România, o rută culturală de o valoare inestimabilă, dezvoltată la nivel național de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Susțineți satele noastre în competiția Best Tourism Villages 2023 și descoperiți frumusețea ascunsă a acestor destinații de vis!

Ciește aici comunicatul MEAT ?https://turism.gov.ro/web/2023/06/23/romania-prin-meat-participa-la-concursul-best-tourism-villages-2023/

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Adina Tirban

Postari asemanatoare