TVA-ul de plata va fi eligibil pentru Masurile 1 si 2

 TVA-ul de plata va fi eligibil pentru Masurile 1 si 2
Distribuie sa vada si prietenii tai

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului  a anuntat ca TVA-ul de plata va fi eligibil pentru M1 si M2. Astfel  cheltuiala cu TVA de plata este eligibila pentru a fi platita prin granturile acordate prin Masura 1 si Masura 2 (OUG 130/2020).

Astfel, in privinta datoriei de TVA, soldul de taxa pe valoarea adaugata (din decontul de TVA) reprezinta creanta fiscala datorata bugetului de stat.

Beneficiarii pot utiliza microgranturile si granturile pentru capital de lucru pentru stingerea oricaror obligatii fiscale declarate de beneficiar sau stabilite de organele fiscale prin declaratiile fiscale sau prin deciziile de impunere emise de organele de control, precum si pentru stingerea amenzilor de orice fel si a altor creante bugetare inscrise in titluri executorii emise spre recuperare de ANAF, care se fac venituri la bugetul statului.

De asemenea, nu se face distinctie in functie de forma de organizare a beneficiarilor. Prin urmare, toate categoriile de beneficiari, inclusiv PFA, ONG, CMI etc. pot folosi banii primiti pentru achitarea datoriilor la bugetul de stat”, se precizeaza in comunicatul de presa.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare