Top 10 cele mai platite joburi pe care le poti face de acasa

 Top 10 cele mai platite joburi pe care le poti face de acasa
Distribuie sa vada si prietenii tai

La mai mult de o luna de la instalare, epidemia de COVID-19 a schimbat piata muncii foarte mult afectand in mod clar securitatea si stabilitatea locurilor de munca in intreaga lume. Dupa depasirea socului initial si acceptarea noii situatii la nivel mental, putem incepe sa vedem si avantajele muncii de acasa pentru domeniile care se preteaza la acest tip de activitate.

In acest moment, unul dintre cele mai sigure domenii pentru remote work este IT-ul.
Conform Codecool, Romania este pe primul loc in UE la deficitul de angajati din domeniul IT, cu un numar de peste 15400 de programatori. Daca pana acum salariile motivante din domeniu erau principalul punct de atractie, acum principalul avantaj il consituie faptul ca se poate lucra in siguranta din confortul propriei locuinte.

Dintre industriile care angajeaza in prezent, cele mai mari salarii se regasesc tot in domeniul IT, acesta fiind si printre cele care se preteaza cursurilor online, din care poti invata in ritmul tau in functie de domeniile de interes.
Companiile din domeniu sunt interesate mai degraba de cunostintele aplicantilor si nu de diplomele de facultate ale acestora.
Mai mult, ultimele studii arata ca cererea de angajati in domeniul IT va creste cu 21% in urmatorii 10 ani, spre deosebire de 5%, pronostic dat pentru alte industrii. Din acest motiv, IT-ul este considerat unul dintre cele mai sigure domenii in fata recesiunii provocata de pandemia de COVID-19.

Pentru a te asigura ca dispui de toate mijloacele necesare desfasurarii in conditii optime a muncii de acasa poti consulta si Ghidul instrumentelor de lucru pentru munca de acasa.

Daca ai in vedere reconversia profesionala in aceste vremuri tulburi, poti studia in continuare joburile spre care te poti orienta in continuare si industriile care angajeaza in aceasta perioada de criza.

1. Programator / Full stack developer

Cunoscut ca fiind unul dintre cele mai dinamice roluri din lumea programarii, conceptul de full stack developer inseamna de fapt cunoasterea si utilizarea mai multor tehnologii si baze de date atat pentru dezvoltarea front-end (client software), cat si pentru dezvoltarea back-end (server software).
Este un rol foarte cautat de angajatori, deoarece presupune cunoasterea 5-6 limbaje de programare (spre deosebire de 4, numarul cerut de obicei pentru un programator specializat). In calitate de full stack developer, coordonezi un proiect de la inceput pana la final, luand parte la dezvoltarea produsului inca de cand acesta se afla in stadiul de idee, si pana la implementare.
In Romania, salariul unui junior software developer se situeaza intre 850 si 1500 de euro pe luna, iar cel de senior poate ajunge pana la 5000 de euro.

2. Specialist in comunicare

Specialistii in comunicare sunt si ei la mare cautare in aceasta perioada in care companiile au nevoie de oameni bine pregatiti pentru a transmite informatii in mod eficient in contextul actualei crize. Acestia sunt cautati in principal pentru dezvoltarea strategiei de comunicare pe care respectivele companii sau institutii trebuie sa le implementeze pentru a supravietui actualei crize. Apoi, si poate cel mai important, specialistii trebuie sa dezvolte strategia respectiva si sa o transforme in masuri aplicabile.
Pentru a deveni specialist in comunicare ai nevoie de o diploma care sa ateste absolvirea unei facultati in domeniul Comunicare si Relatii Publice, dar si sa fii la curent cu toate trendurile in domeniu. Salariul in domeniu porneste de obicei de la suma de 1000 euro pe luna si poate ajunge pana la 3000 in functie de clienti si experienta.

3. Analist date

Tot in contextul actualei epidemii de Covid-19, analistii de date sunt, pe langa personalul medical si cercetatori, printre cele mai importante persoane care pot avea un impact asupra stoparii pandemiei. Colectarea datelor si analizarea acestora ii ajuta pe specialisti sa inteleaga mai bine virusul si implicit, cu ce se confrunta si cum trebuie sa il opreasca.
Pe langa acestea, jobul de analist de date va fi la mare cautare si in viitorul apropiat, in contextul crizei economice iminente. Tot mai multe companii vor avea nevoie de statistici bazate pe informatii pentru a putea recupera pierderile si a isi asigura un viitor.
Salariul porneste de la 600 de euro si poate ajunge pana la 1500 de euro pe luna in functie de companie si de experienta. Pentru a deveni analist de date trebuie sa ai studii de specialitate in statistica, matematica sau stiinte economice.

4. User Experience designer

Tot in domeniul IT, foarte cautati sunt si designerii UX. Asa cum le spune si numele, un designer UX este responsabil de experientele uitilizatorului si trebuie sa faca site-urile si aplicatiile cat mai accesibile. Designerii UX nu au neaparat nevoie de cunostinte de programare, dar ele sunt binevenite. De cele mai multe ori, designerii sunt absolventi in domenii conexe precum psihologie, sociologie si altele care au la baza cercetarea.
In Romania, salariul unui designer UX poate pleca de la 2400 de euro.

5. Profesori online

Scolile s-au inchis in aproape toata lumea, asa ca milioane de copii au trecut si ei la echivalentul conceptului work from home, si anume learn from home. Acum ca tot mai multe scoli din Romania si din lume au fost nevoite sa adopte aceasta metoda de invatare, profesorii trebuie si ei sa se adapteze. Iar daca sistemul de educatie ducea lipsa de personal inainte, acum lipsurile sunt si mai acute.
Pe langa scolile de stat, practic toate business-urile care ofereau orice fel de tool-uri de invatare au fost nevoite sa se reorienteze catre online pentru a supravietui contextului actual. Si cu tot mai multi oameni care sunt in somaj, somaj tehnic sau care pur si simplu cauta sa isi umple timpul liber cu ceva util, cererea de profesori este tot mai mare.
In afara de scolile care angajeaza deja profesori pentru predarea cursurilor online, acest job poate fi facut si in regim de freelance, creandu-ti propriul canal de cursuri contra cost pe diferite platforme speciale. Daca in mediul de stat, salariile nu sunt foarte mari, in mediul privat salariul unui profesor online se situeaza in jurul sumei de 800 de euro in functie de numarul de ore si de experienta.

6. Social Media Specialist

In prezent, joburile din social media sunt la mare cautare in companii si nu mai exista niciun brand fara cont de Facebook, Instagram sau Twitter. Cunostintele de social media pot fi foarte usor obtinute cu ajutorul numeroaselor cursuri disponibile online, iar varsta reprezinta si ea un avantaj in usurinta cu care acumulam aceste informatii, dat fiind ca multi din generatia millennials nici nu isi amintesc prea bine viata dinainte de Facebook.
Cum contextul actual obliga tot mai multe afaceri sa migreze din offline in online, jobul de Social Media Specialist este si el la foarte mare cautare. Salariul mediu porneste de la 625 de euro si poate ajunge pana la 3000 de euro in functie de companie si de experienta.

7. QA Tester

Jobul de Quality Assurance tester (tester pentru controlul calitatii) este un alt job conex domeniului IT aflat la mare cautare in aceasta perioada. Daca una dintre cele mai mari calitati ale tale este atentia la detalii, atunci acesta este jobul ideal.
Pentru a fi QA tester nu trebuie sa fiu un as in domeniul programarii, insa trebuie sa cunosti principiile de baza ale diferitelor limbaje de programare. Practic, jobul tau este sa testezi produsul si sa gasesti eventualele erori. Rabdarea si atentia la detalii sunt calitati esentiale.
Multi QA testeri din lume lucreaza remote si marea majoritate a angajatorilor este de acord cu aceasta practica. In Romania, salariul unui QA tester porneste din jurul sumei de 500 euro si poate ajunge pana la 1500.

8. Traducatori

Meseria de traducator este una foarte complexa si necesita multi ani de practica pentru a te perfectiona, chiar si intr-o limba de mare circulatie cum este engleza si mai ales daca optezi pentru traduceri literare. Insa avantajele sunt substantiale, de la abilitatea de a lucra pe cont propriu, la cele financiare care vin odata cu experienta in domeniu.
In prezent, tot mai multe companii din Romania si din lume sunt in cautare de vorbitori de limbi mai putin cunoscute, cum ar fi germana, olandeza, araba, japoneza sau chineza, acestea reprezentand si limbile care inregistreaza cel mai mare deficit de traducatori disponibili pe piata.
Castigurile sunt strans legate de gradul de dificultate al traducerilor – cele tehnice sau din domenii specializate fiind mai bine platite decat traducerile de literatura. In functie si de experienta si de tipul traducerii, un traducator poate castiga intre 800 si 3000 de euro pe luna.
Pentru a urma o cariera in domeniu si a dobandi cunostintele si calificarile unui traducator, trebuie sa urmezi cursurile unei facultati de profil, precum Facultatii de Limbi si Literaturi Straine.

9. Ecommerce manager

Cum tot mai multe afaceri sunt nevoite sa isi mute activitatea in totalite in online, jobul de ecommerce manager este si el unul foarte cautat. Daca pana acum mai toate afacerile imbinau offline-ul cu online-ul, aceasta reconfigurare forteaza multe business-uri sa vina cu strategii noi, adaptate contextului actual si nevoilor clientilor.
Un ecommerce manager este responsabil de vanzarile online ale unei companii si trebuie sa dezvolte si sa implementeze strategii pentru asigurarea profitului.
Fiind unul dintre joburile la mare cautare, castigurile obtinute incadreaza acest job la categoria celor mai bine platite. Remuneratia este strans legata si de volumul de munca depus, insa ultimele sondaje sustin ca salariul este unul peste medie si depaseste 1000 de euro.
Printre studiile necesare se numara absolvirea unei facultati de business sau marketing, dar si o buna cunoastere a trendurilor din online si a canalelor specifice.

10. IT recruiter

Daca iti place sa lucrezi cu oamenii si esti pasionat de domeniul IT, dar nu vrei sa urmezi o cariera de programator, atunci poate ar trebui sa te orientezi catre domeniul HR. Joburile in domeniul IT necesita anumite abilitati si de aceea recruiterii joaca un rol atat de important.
Cei mai multi recruiteri cauta candidati din toata lumea, iar intalnirile sunt online, motiv pentru care acest job se preteaza foarte bine lucratului de acasa. Un recruiter bun ar trebui sa fie un bun comunicator si mereu la curent cu ultimele trenduri din domeniu. Tehnologia este un domeniu in continua dezvoltare si de aceea trebuie sa fii mereu la zi cu tendintele.
In Romania, salariul unui IT recruiter porneste de la suma de 650 de euro.

SURSA: https://codecool.com/ro/blog/joburi-remote 

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Adina Tirban

Postari asemanatoare