Tichete destinate platii serviciilor „Scoala dupa scoala” pentru prescolari si elevi

 Tichete destinate platii serviciilor „Scoala dupa scoala” pentru prescolari si elevi
Distribuie sa vada si prietenii tai

Ministerul Educatiei Nationale va avea posibilitatea sa emita tichete pentru prescolarii si elevii de pana in clasa a IV-a, din invatamantul de stat sau privat, pentru plata serviciilor de tipul „Scoala dupa scoala”, potrivit unui proiect adoptat in sedinta Senatului de la inceputul acestei saptamani.

Tichetele educationale sunt bonuri de valoare destinate exclusiv acoperirii partiale sau integrale a costurilor aferente programului “Scoala dupa scoala”. Tichetele educationale nu sunt transferabile altor persoane si utlilizarea acestora in alt scop ii obliga pe beneficiari la plata contravalorii.

Masura vine si in sprijinul parintilor activi si ii incurajeaza pe acestia sa nu-si abandoneze locul de munca. Valoarea tichetului pe care am propus-o este stabilita in functie de indicatorul social de referinta si se indexeaza anual cu indicele de inflatie. El reprezinta un ajutor pentru fiecare elev si cuantumul acestuia va acoperi, integral sau partial, costurile scolii sau ale organizatiilor non-guvernamentale care se vor ocupa de copii, dupa finalizarea lectiilor”, se arata in expunerea de motive a proiectului.

Finantarea acordarii tichetelor educationale se face din bugetul de stat. Achizitia tichetelor educationale se realizeaza de catre inspectoratele scolare, in urma centralizarii cererilor depuse de catre persoanele indreptatite potrivit prezentei legi si se distribuie catre unitatile de invatamant la care sunt inscris copiii.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare