Termenul pentru depunerea cererilor unice de plata a fost prelungit

 Termenul pentru depunerea cererilor unice de plata a fost prelungit
Distribuie sa vada si prietenii tai

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anuntat ca termenul de depunere a cererilor unice de plata a fost prelungit pana la 15 iunie. Totodata, ministrul a precizat ca din 15 mai, prin APIA, se elibereaza adeverinte pentru beneficiarii schemelor de plata, pentru acei fermieri care doresc sa acceseze credite pentru activitati curente.

Guvernul a adoptat in aceasta seara o ordonanta de urgenta prin care se prelungeste termenul de depunere a cererilor unice de plata pana la 15 iunie 2020. Asta pentru a veni in sprijinul fermierilor afectati de restrictiile de circulatie si de respectarea normelor de prevenire a imbolnavirii cu COVID„, a declarat Adrian Oros.

El a mentionat ca au fost simplificate procedurile de depunere a cererilor, care se desfasoara online, iar adeverintele de la primarii se obtin direct de centrele APIA.

O alta masura este aceea ca din 15 mai, prin APIA, eliberam adeverinte pentru beneficiarii schemelor de plata pentru acei fermieri care doresc sa acceseze credite pentru activitati curente. Am negociat prin APIA cu institutiile bancare acest lucru, iar fermierii pot sa obtina o valoare a creditului de pana la 85 % din valoarea subventiilor pe care noi le acordam anul acesta, dobanda fiind ROBOR plus maxim 2%„, a completat ministrul Agriculturii.

Potrivit datelor Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, fermierii romanii au depus pana la finele lunii aprilie 422.806 cereri pentru plata subventiilor aferente anului 2020, pentru o suprafata de peste 2,7 milioane hectare.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare