Termenul de depunere a Declaratiei Unice este 16 martie

 Termenul de depunere a Declaratiei Unice este 16 martie
Distribuie sa vada si prietenii tai

In perioada urmatoare declaratia unica va fi modificata si va include veniturile din tranzactionarea criptomonedelor, iar depunerea ei se va face pana pe data de 16 martie 2020.

Declaratia fiscala unica va suferi mici modificari pentru a include si veniturile din tranzactionarea criptomonedelor.
Termenul de depunere a declaratiei unice este 16 martie, ora 14:00.
Sumele obtinute in criptomoneda vor trebui trecute in declaratia unica numai in cazul in care banii sunt convertiti in lei ori valuta sau sunt folositi la achizitionarea diverselor bunuri sau servicii.

Suntem in al treilea an de declarare a veniturilor prin prisma unui formular consolidat care a suferit de-a lungul acestor ani modificari mai mult de format. Va suferi modificari si, in curand, veniturile din tranzactionarea criptomonedelor vor trebui declarate prin prisma acestui formular. Restul modificarilor sunt mai mult de forma, nimic material. Ce vreau sa retineti vizavi de declaratia unica este ca termenul de depunere a formularului este 16 martie 2020. Nu avem nicio informatie cu privire la prelungirea termenului asa cum s-a intamplat in anii precedenti. Data de 16 martie 2020 este si termen de plata a impozitului pe venit pentru anul 2019 si a contributiei sociale de sanatate sau a contributiei la pensie pentru anul 2019. De vreo doi ani nu mai avem decizie de impunere. Deci va rog frumos nu asteptati deciziile prin posta pentru ca nu o sa vina„, a explicat Corina Mindoiu, Partener Asociat, Departamentul Impozit pe Venit si Contributii Sociale, EY Romania, conform Agerpres. 

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare