Termen nou pentru depunerea cererilor pentru finantarea statiilor de reincarcare electrice

 Termen nou pentru depunerea cererilor pentru finantarea statiilor de reincarcare electrice
Distribuie sa vada si prietenii tai

Primariile pot depune cereri de finantare pentru statii de reincarcare pentru vehicule electrice in municipiile resedinte de judet pana la data de 31 martie 2020.

Obiectivul programului il reprezinta dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrica. Solicitantii eligibili sunt unitatile administrativ-teritoriale – resedinte de judet . Suma alocata sesiunii de finantare este de 92 milioane lei. Finantarea se acorda in procent de maximum 90% din cheltuielile eligibile si in limita sumelor maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant.

Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a prelungit sesiunea de depunere a dosarelor de finantare in cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: statii de reincarcare pentru vehicule electrice in municipiile resedinte de judet pana la data de 31 martie 2020. Obiectivul Programului il reprezinta dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrica. Solicitantii eligibili sunt unitatile administrativ-teritoriale – resedinte de judet si municipiul Bucuresti, iar suma alocata sesiunii de finantare este de 92 milioane lei„, se arata intr-un comunicat al AFM.

Prin program se finanteaza statiile de reincarcare formate din minimum doua puncte de reincarcare, alimentate de acelasi punct de livrare din reteaua publica de distributie, din care un punct de reincarcare permite incarcarea multistandard in curent continuu, la o putere ≥ 50 kW, si un punct de reincarcare permite incarcarea in curent alternativ la o putere ≥ 22 kW a vehiculelor electrice.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare