Târgu-Jiu Startup Weekend: Transformarea Ideilor în Realitate în Doar 54 de Ore!

 Târgu-Jiu Startup Weekend: Transformarea Ideilor în Realitate în Doar 54 de Ore!
Distribuie sa vada si prietenii tai

De la Concept la Afacere într-un Weekend Plin de Energie și Inovație

Între 8 și 10 Decembrie 2023, Târgu-Jiu găzduiește un eveniment dedicat pasionaților de afaceri și inovație: Startup Weekend, un maraton de 54 de ore în care participanții își transformă ideile în startup-uri funcționale. Cu îndemnul „NO TALK. ALL ACTION!” organizatorii promit o experiență intensivă, plină de acțiune și oportunități.

Despre Startup Weekend

Startup Weekend adună laolaltă pe cei interesați de lumea startup-urilor, oferindu-le șansa de a colabora cu co-fondatori, mentori și experți. Evenimentul este deschis tuturor, indiferent dacă au sau nu o idee de afacere proprie. Scopul este de a inspira, dezvolta noi abilități și de a crea conexiuni valoroase într-un mediu creativ.

De la Idee la Afacere în 54 de Ore

Participanții vor putea să-și prezinte ideile vineri seara, să convingă colegii să li se alăture și să înceapă să lucreze intensiv. Cu sprijinul mentorilor și experților în diverse domenii, aceștia vor putea să-și valideze ideile, să construiască un produs minim viabil (MVP), să definească modelul de afacere și să-și pregătească pitch-ul. Totul culminează în prezentări finale în fața unui juriu de experți, cu șansa de a câștiga premii impresionante.

Workshops și Mentorat

Parte integrantă a evenimentului sunt workshop-urile și sesiunile de mentorat, unde participanții pot primi feedback și îndrumare cu privire la strategia de lansare, modelele de prețuri și abilitățile de prezentare.

Întâlnirea cu Mentorii:

Alexandra Roată – SOFTLEAD – Alexandra Roată este co-fondatoarea Softlead, prima platformă din România concepută ca un ecosistem complet, dedicată companiilor ce vizează Transformarea Digitală, bazată pe ADN-ul Digital. În prezent, peste 16.000 de utilizatori beneficiază de serviciile Softlead.ro, iar startup-ul a ajuns la o evaluare de 1,4 milioane euro.

Alexandru Kelemen – ITI Valea Jiului – Co-fondator al Coaliției Valea Jiului Implicată, promovând transparența în administrația publică. Coaliția numără în prezent peste 21 de organizații neguvernamentale și a lansat inițiative precum Invest in Jiu Valley, aducând la aceeași masă administrațiile locale din Valea Jiului și Consiliul Județean.

Cătălin Călinoiu – Director Regional de Vânzări CEZ – Peste 20 de ani în vânzări, specializat în marketing și vânzări. Aprofundând continuu domeniul, el și-a îmbunătățit permanent activitatea prin cursuri specifice de vânzări, management de proiect, training și coaching în practici manageriale. Cătălin a coordonat cu succes echipe de vânzări, contribuind la atingerea unor performanțe remarcabile.

Cristian Pațachia – Development & Innovation Manager ORANGE ROMÂNIA – Peste 20 de ani în industria telecomunicațiilor, cu expertiză în dezvoltarea de produse și managementul inovației. În prezent, coordonează multiple proiecte de cercetare în domenii precum 5G și rețelele viitorului, securitatea cibernetică, orașele inteligente și tehnologii cloud și IoT/M2M.

Florian Bucă – SOFT TEHNICA –  CEO al Soft Tehnica din 2021, companie care în 2022 a atins o cifră de afaceri de peste 17 milioane de lei, Florian consideră că învățarea continuă și abilitatea de a accepta eșecurile sunt cheia succesului în afaceri.

Mihail Sergiu Olaru – CONACUL OLARILOR – Cu ambiție, determinare și curaj, Mihail Sergiu Olaru este un mentor cu o experiență impresionantă încă din adolescență. Luând drumul antreprenoriatului la doar 16 ani, în prezent, îl găsim azi la Conacul Olarilor, una dintre cele mai pitorești și culturale locații din Gorj.

Mihai Rotaru – URBANAIR – Fondator al UrbanAir, o platformă care cuprinde diverse soluții de mobilitate alternativă. În prezent, pe această platformă sunt disponibili peste 100 de furnizori de mobilitate alternativă, în peste 60 de orașe.

Mitruț Stănoiu – WEB LOGISTICS – Având peste 20 de ani în antreprenoriat, fondatorul WEB LOGISTICS, prin firmele sale furnizează o gamă largă de servicii. De la dezvoltare web, la strategie marketing online, consultanță și mentenanță site-uri. Din 2008 încoace, sute de clienți au beneficiat de expertiza sa, dezvoltându-și activele digitale.

Radu Ticiu – Growceanu – Susținător de lungă durată al ecosistemului antreprenorial din Timișoara. Cu o contribuție începând din 2004 în dezvoltarea comunităților de afaceri, el facilitează accesul tinerilor antreprenori din Timișoara la investiții de tip business angels.

Vlad Craioveanu – IMPACT HUB & STARTARIUM – În 2012, Vlad Craioveanu a fost pionier în crearea Impact Hub, primul spațiu de co-working deschis în România. Un adevărat inovator, Vlad este cunoscut pentru adaptabilitatea sa, o calitate esențială în lumea antreprenorială. Această calitate s-a dovedit vitală atât în perioada crizei din 2009, cât și în contextul social și economic actual. Creator al Impact Hub, primul spațiu de co-working deschis în România, și mentor în Startarium.

Vladimir Tanasiev – MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ȘI DIGITALIZĂRII – Coordonator al laboratorului de tehnologii digitale pentru orașe inteligente, aduce cu el ani de experiență în digitalizare și coordonare de proiecte europene educaționale și de cercetare. Transformarea ideilor în soluții inovatoare pentru comunități durabile și conectate reprezintă una dintre provocările centrale pe care le abordează cu determinare.

Inovație și Diversitate în Program

Pe lângă sesiunile de lucru și mentorat, participanții vor beneficia și de momente de relaxare și socializare, precum cine tematice și pauze de networking, toate menite să creeze un mediu propice pentru generarea de idei inovatoare.

Reprezentanți din Diverse Domenii

Un aspect important al acestui eveniment este diversitatea mentorilor, care acoperă domenii precum dezvoltare web, vânzări, telecomunicații, turism și digitalizare. Cu experiență vastă în diverse industrii, acești profesioniști vor aduce perspective unice și sfaturi valoroase participanților.

Încheiere cu Festivitate de Premiere

Duminică seara marchează momentul în care participanții își vor prezenta proiectele în fața juriului, urmat de festivitatea de premiere și o petrecere de încheiere, unde vor fi anunțați câștigătorii.

Startup Weekend Târgu-Jiu reprezintă o oportunitate unică pentru inovatori, antreprenori și pasionați de afaceri de a-și pune ideile în mișcare și de a face pași concreți către construirea unei afaceri de succes. Cu susținerea unei echipe diverse de mentori și experți, acest eveniment promite să fie o experiență memorabilă pentru toți cei implicați. Start-up-urile pregătite să iasă la lumină la finalul acestui weekend pot schimba peisajul afacerilor în Târgu-Jiu.

Pentru înscriere la eveniment accesați  https://startupweekendromania.com/targu-jiu/ !

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Adina Tirban

Postari asemanatoare