Targu Jiu a castigat titlul de „Capitala Tineretului din Romania” 2023

 Targu Jiu a castigat titlul de „Capitala Tineretului din Romania” 2023
Distribuie sa vada si prietenii tai

Municipiul Targu Jiu va fi „Capitala Tineretului din Romania” in 2023, a anuntat joi seara primarul Marcel Romanescu.

A fost o confruntare stransa cu Craiova si Targu Secuiesc, dar am avut o sustinere puternica si municipiul Targu Jiu a castigat. Voi sustine toate proiectele propuse si acum avem oportunitatea de a dezvolta un program cadru tematic care vizeaza dezvoltarea urbana cu participarea directa tinerilor, abordand teme de interes pentru tineri si incurajand dezvoltarea de idei noi si inovatoare referitoare la co-crearea si dezvoltarea orasului. Felicitari tuturor pentru implicare, si mai ales echipei de tineri care a promovat acest proiect extraordinar”, a punctat Romanescu.

Marele castigator al competitiei va primi un premiu in valoare de 50.000 de euro, acordat de BCR si va detine titlul de „Capitala Tineretului din Romania” in perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023.

Echipa de la Targu Jiu propune un concept creativ, #YouthURL (UnLearn, ReLearn, Learn), care are drept pilon central invatarea. Asadar, etapele de dezvatare, reinvatare si invatare, cuprind activitati pentru tineri, dar nu numai, si sunt transpuse intr-o serie de activitati diverse, de la actiuni de voluntariat, podcasturi, cursuri, consiliere, aplicatii mobile, imnul tinerilor, cafenele publice pana la competitii si crearea unor spatii destinate tinerilor”, au declarat organizatorii.

Delegatia care a sustinut proiectul castigator a fost formata din Adela Vladoiu, Lucian Budulan, Sanda Roberta Valentina, Alexia Ardereanu, Maria Bircu si Andi Popescu.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare