Sute de milioane de euro pentru startup-uri studentesti

 Sute de milioane de euro pentru startup-uri studentesti
Distribuie sa vada si prietenii tai

Sute de milioane de euro vor fi disponibile din fonduri europene, din anul 2021, sub forma de sprijin in deschiderea unor startup-uri de catre studentii din Romania, precum si pentru centre de competente tehnice in universitati.

Incepand de anul viitor, 417 milioane de euro vor fi disponibile pentru programul Innotech Student, astfel:

  • 150 de milioane de euro din Fondul Social European (85%) si de la bugetul de stat (15%), bani proveniti din perioada de programare 2014-2020, care pot fi cheltuiti pana la finalul anului 2023;
  • 267 milioane de euro (din Fondul Social European si de la bugetul de stat), bani provenind din noul Cadru financiar multianual al UE 2021-2027.

Innotech Student a inceput in 2020, cu depunerea proiectelor de catre administratorii de granturi – universitati, ONG-uri, sindicate, patronate etc. Pana la data limita au fost depuse 351 de cereri de finantare, care insumeaza 685 milioane de euro.

Alocarea initiala pentru acest prim apel finantat prin POCU este de numai 20 milioane euro, dar MFE va majora bugetul prin supracontractare, pana la 150 de milioane de euro.

Sunt 20 de milioane de euro cu posibilitate de supracontractare pana la 150 de milioane de euro. Vom aloca toate cele 150 milioane euro pentru studenti. In urmatoarea perioada de programare mai sunt pe acelasi program 267 de milioane de euro. Sa vedem ce calitate au proiectele, daca sunt foarte bune, vom vedea cum putem sa suplimentam fondurile”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos.

Inca 200 de milioane de euro, din Facilitatea de recuperare si rezilienta, vor fi investiti separat in centre de competente tehnice pentru studentii din Romania: „Aceste centre vor functiona in universitati. Vor primi bani pentru echipamente tehnice, de la roboti pana la centre de prelucrare numerica”, a completat Bolos.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare