Sute de milioane de euro pentru impaduriri

 Sute de milioane de euro pentru impaduriri
Distribuie sa vada si prietenii tai

Ministrul Mediului Tanczos Barna a anuntat ca a fost alocat un buget de 730 milioane de euro pentru paduri prin Planul National de Redresare si Rezilienta.

Romania are nevoie de paduri noi, de paduri sanatoase, pentru ca acestea reprezinta cea mai puternica arma in lupta impotriva schimbarilor climatice. De aceea, am alocat un buget de 730 milioane de euro pentru paduri prin Planul National de Redresare si Rezilienta. Pentru a incuraja proprietarii de terenuri sa creeze noi paduri si sa creasca rezilienta celor existente, am pregatit doua scheme de ajutor, unul pentru paduri noi si unul pentru reimpaduriri”, a declarat pe un site de socializare, Tanczos Barna.

Barna a mai punctat ca, pana la sfarsitul anului 2026, vom avea 56.700 ha de paduri noi: „Avem pregatite ghidurile de finantare si in curand le lansam in consultare publica pentru a porni campania de impaduriri. Proprietarii de paduri care au obligatia reimpaduririi terenurilor exploatate in baza amenajamentelor silvice nu pot beneficia de finantare. Ei trebuie sa asigure regenerarea naturala sau impadurirea din fonduri proprii, conform prevederilor legale”.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare