Supraacciza la carburanti ar putea fi eliminata de la 1 ianuarie 2020

 Supraacciza la carburanti ar putea fi eliminata de la 1 ianuarie 2020
Distribuie sa vada si prietenii tai

Camera Deputatilor a adoptat, in calitate de for decizional, proiectul de lege care vizeaza modificarea Codului Fiscal prin eliminarea supraaccizei la carburanti si a supraimpozitarii contractelor part-time de la 1 ianuarie 2020, scrie Agerpres.

Introdusa pentru prima data in 2014, supraacciza la carburanti era de 7 eurocenti pe litru, iar banii obtinuti urmau sa fie folositi pentru constructia de autostrazi. La 1 ianuarie 2017, supraacciza a fost eliminata, dar a fost reintrodusa in toamna aceluiasi an, in doua transe.

„Avand in vedere toate efectele negative generate de acciza majorata pentru carburanti si de supra-impozitarea contractelor de munca cu timp partial (prin modalitatea de determinare a bazei de calcul pentru contributiile sociale si a contributiilor de asigurari de sanatate), propunem urmatoarele masuri: Diminuarea accizei la carburanti, la nivelul anterior majorarii operate in a doua parte a anului 2017; Eliminarea supra-impozitarii contractelor de munca cu timp partial si aplicarea unei baze de calcul pentru contributiile sociale si a contributiilor de asigurari sociale de sanatate in functie de salariul realizat si nu in functie de salariul de baza minim brut pe tara, care tine de o decizie discretionara a Guvernului”, arata expunerea de motive a actului normativ.

Potrivit actului normativ votat miercuri, acciza la benzina ar urma sa coboare la 1.656 RON pe litru, iar cea la motorina, la 1.518 RON pe litru. Preturile finale la carburanti ar urma sa scada cu 45 de bani pe litru, cu efectul cumulat al scaderii accizei si a TVA aplicabile.

In urma acestei decizii, costul unui plin de carburant ar trebui sa scada cu circa 15 RON.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare