Start-Up Nation III, lansat cel mai probabil in trimestrul I 2020

 Start-Up Nation III, lansat cel mai probabil in trimestrul I 2020
Distribuie sa vada si prietenii tai

Start-Up Nation, programul prin care Guvernul Romaniei isi propune sa stimuleze spiritul antreprenorial si cresterea numarului de locuri de munca in mediul privat, ar urma sa fie lansat in primele 3 luni ale anului 2020, iar pentru aceasta trebuie parcursi cinci pasi institutionali, a informat Ministerul Economiei si Mediului de Afaceri, la solicitarea StartupCafe.ro. Mai precis, este vorba despre editia a treia a proiectului guvernamental.

Cel mai probabil, editia a III-a a Start-up Nation va fi lansata anul viitor, in primul trimestru. In bugetul alocat ministerului, in acest moment, nu se regasesc creditele de angajament necesare acestei initiative in 2019 si nici aplicatie informatica de inscriere functionala, din aceste motive neexistand posibilitatea de a deschide in acest an o noua sesiune. Alocarea de credite de angajament necesare lansarii unei noi sesiuni Start-up Nation se va face prin viitoarea Lege a bugetului de stat”, a precizat Ministerul Economiei, pentru sursa mai sus mentionata.

Potrivit Ministerului Economiei, pasii premergatori lansarii Start-Up Nation 2020 sunt:

– aprobarea Legii Bugetului de stat;

– achizitia aplicatiei informatice de inscriere, concomitent cu perioada de consultari;

– modificarea schemei de ajutor prin ordonanta de urgenta;

– elaborarea si aprobarea procedurii si publicarea in Monitorul Oficial;

– anuntul de lansare si deschiderea propriu-zisa.

Prin Start-Up Nation, antreprenorii pot cere o finantare nerambursabila de maximum 200.000 de lei, care poate reprezenta pana la 100% din valoarea cheltuielilor eligibile aprobate pentru un proiect de business. Cu alte cuvinte, nu este necesara o cofinantare, iar antreprenorii pot cere un avans de 30% din cheltuielile aprobate.

Anual, prin acest program trebuie finantate 10.000 de companii de tip Start-Up.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare