Start pentru programul Prima Casa 2020

 Start pentru programul Prima Casa 2020
Distribuie sa vada si prietenii tai

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri anunta lansarea Programului Prima Casa 2020, ca urmare a primirii, din partea Ministerului Finantelor Publice, a acordului de distribuire pentru suma de 1,98 miliarde lei din plafonul total de 2 miliarde lei, alocat pentru anul 2020.

Programul Prima Casa 2020 beneficiaza de aceleasi conditii de garantare din partea statului roman, in favoarea finantarilor acordate de catre cele 14 banci participante in program: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Marfin Bank, Leumi Bank si Intesa Sanpaolo Bank. Alocarea plafonului total intre finantatorii participanti in Programul Prima Casa a fost realizata cu aplicarea criteriilor si procedurii de evaluare a rezultatelor activitatii de creditare in cadrul programului, desfasurate de finantatori in anul 2019„, se arata intr-un comunicat.

Pentru a fi eligibil pentru un credit Prima Casa 2020, aplicantul trebuie sa intruneasca urmatoarele conditii:

– La data solicitarii creditului sa nu detina nicio locuinta proprietate exclusiva sau impreuna cu sotia fie sa detina o proprietate ce nu a fost dobandita prin programul Prima Casa si care are o suprafata utila mai mica de 50 mp.

– Sa achizitioneze sau sa construiasca o singura locuinta prin creditul Prima Casa.

Strategia guvernamentala a Programului Prima Casa are in vedere reducerea graduala a interventiei statului in procesul de creditare ipotecara prin garantare, in contextul dezvoltarii pietei creditului ipotecar si a cresterii accesului populatiei la produsele standard ale bancilor.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare