Sprijin important pentru IMM-urile din agricultura

 Sprijin important pentru IMM-urile din agricultura
Distribuie sa vada si prietenii tai

Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene a anuntat ca va finanta, prin Programul Operational Competitivitate, microgranturi si granturi pentru capital de lucru in valoare de 300 milioane euro destinate IMM-urilor din domeniul agriculturii.

Pentru acordarea de microgranturi este alocata suma de 50 de milioane de euro, iar pentru granturi pentru capital de lucru este alocat un buget de 250 de milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al MIPE, administratorul schemei de ajutor de stat va fi MAT in parteneriat cu agentiile pentru intreprinderi mici si mijlocii, atragere de investitii si promovare a exportului.

Acordarea acestor ajutoare este propusa in contextul in care pandemia COVID-19 a afectat semnificativ sectorul agroalimentar. Acordarea finantarilor face parte din pachetul de masuri „Sprijin pentru Romania”, adoptat de Guvernul Romaniei si vizeaza reducerea impactului semnificativ generat de cresterea preturilor la produsele de baza si derivatele acestora, precum si acordarea de sprijin pentru redresarea intreprinderilor din domeniul agriculturii, pisciculturii, acvaculturii si industriei alimentare, unele dintre cele mai afectate de efectele pandemiei COVID-19″, se mai mentioneaza in comunicat.

Conform proiectului de Ordonanta, vor putea beneficia de aceste ajutoare de stat: IMM -uri, microintreprinderi, persoane fizice autorizate (PFA), intreprinderi individuale, societati cooperative agricole, cooperative agricole, grupuri si organizatii de producatori, intreprinderi familiale, infiintate conform legislatiei in vigoare.

Actul normativ integral poate fi consultat AICI!

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare