Sprijin financiar pentru Romania din partea Uniunii Europene

 Sprijin financiar pentru Romania din partea Uniunii Europene
Distribuie sa vada si prietenii tai

Comisia Europeana a prezentat Consiliului propuneri de decizii privind acordarea unui sprijin financiar, in valoare de 81,4 miliarde de euro, din cadrul Instrumentului SURE pentru 15 state membre, dintre care patru miliarde euro pentru Romania.

Instrumentul SURE poate oferi sprijin financiar in valoare totala de pana la 100 de miliarde euro tuturor statelor membre. Propunerile inaintate Consiliului cu privire la deciziile de acordare a unui sprijin financiar se ridica la 81,4 miliarde euro si vizeaza 15 state membre, printre care se numara si Romania. Statele membre care nu au introdus inca cereri oficiale mai au inca posibilitatea de a face acest lucru.

Odata ce Consiliul a aprobat aceste propuneri, sprijinul financiar va fi furnizat sub forma de imprumuturi acordate in conditii avantajoase de UE statelor membre. Aceste imprumuturi vor ajuta statele membre sa faca fata cresterilor bruste ale cheltuielilor publice pentru mentinerea locurilor de munca. Mai exact, imprumuturile respective vor ajuta statele membre sa acopere costurile legate direct de finantarea sistemelor nationale de somaj tehnic si a altor masuri similare puse in aplicare ca raspuns la pandemia de coronavirus, in special pentru lucratorii independenti, transmite Agerpres.

SURE este un element esential al strategiei cuprinzatoare elaborate de UE pentru protejarea cetatenilor si atenuarea consecintelor socioeconomice foarte grave ale pandemiei de COVID-19.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare