Spectacol aviatic organizat in judetul Gorj

 Spectacol aviatic organizat in judetul Gorj
Distribuie sa vada si prietenii tai

Pe 28 august, in comuna Stanesti din judetul Gorj, se va desfasura cel mai mare eveniment aviatic din ultimii ani, Gorj Aero Show 2021.

Pe fostul aerodrom din Stanesti, unde in Al Doilea Razboi Mondial a decolat Regele Mihai I al Romaniei, vor fi prezente aparate de zbor militare si civile, simulatoare de zbor, baloane cu aer cald, drone si se vor desfasura expozitii pe teme si lansarea celui mai mare drapel aeropurtat.

Istoria aviatica in judetul Gorj este veche, fiind documente care arata ca in perioada interbelica a existat un avion care efectua curse Targu Jiu – Bucuresti. Calatoria cu avionul dura o oră şi jumatate. Asta m-a entuziasmat si m-a provocat totodata. Daca acum zeci de ani de aici plecau avioane, de ce nu se poate face asta si acum? Mai mult, cel mai bun pilot din Primul Razboi Mondial este gorjean, Vasile Craiu”, a declarat Iulian Popescu, presedintele executiv al Asociatiei Excelsior pentru Excelenta in Educatie, principalul organizator al evenimentului.

Intrarea la eveniment este gratuita si publicul este asteptat incepand cu ora 10:00.

In plus, vor fi amenajate spatii cu mancare si bautura, iar ziua se va incheia cu un concert sustinut de trupa The Motans si EMAA.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare