Somajul tehnic se prelungeste pana la 1 iunie

 Somajul tehnic se prelungeste pana la 1 iunie
Distribuie sa vada si prietenii tai

Somajul tehnic va continua pana la 1 iunie in aceleasi conditii pentru toti cei care au fost afectati de pandemie, iar dupa aceasta data se va prelungi doar pentru cateva domenii, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Somajul tehnic se va prelungi cu siguranta pana la 1 iunie pentru toate domeniile acoperite si acum, iar de la 1 iunie doar pentru cateva. E importanta si legea votata in Parlament, dar si optiunea pe care noi Guvernul o avem, pe baza studiilor epidemiologice realizate, de a canaliza aceasta masura a somajului tehnic – care este totusi o masura pasiva, inseamna ca persoana sta acasa, ca masura de protectie desigur, dar este o persoana inactiva prin faptul ca sta acasa – doar pentru cateva domenii. (…) Va continua somajul tehnic pana la 1 iunie in aceleasi conditii pentru toti cei care au fost afectati de pandemie si fac dovada ca au suspendat temporar contractele angajatilor, adica i-au inscris in somaj tehnic”, a declarat Violeta Alexandru.

In legatura cu masurile care se vor lua dupa 1 iunie, ministrul Muncii a sustinut ca este vorba de acoperirea unei parti din costul salarial, undeva intre 35% si 45%, pentru o perioada de trei luni, in suma fixa, dar aceasta masura inca se discuta cu sindicatele si patronatele.

Pentru cele doua saptamani din luna martie, sumele pentru somajul tehnic au fost achitate integral, iar pana la sfarsitul lunii mai se vor face toate platile pentru aprilie, a mai anuntat ministrul Muncii.

Potrivit cifrelor centralizate de Inspectia Muncii si transmise de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, in judetul Gorj sunt aproximativ 11.000 de contracte de munca incetate de la instituirea starii de urgenta.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare