Solaris anunta semnarea unui nou contract cu municipalitatea din Targu Jiu pentru livrarea altor 15 troleibuze

 Solaris anunta semnarea unui nou contract cu municipalitatea din Targu Jiu pentru livrarea altor 15 troleibuze
Distribuie sa vada si prietenii tai

Solaris Bus & Coach, lider european in productia de vehicule electrice pentru transport public, anunta castigarea unei noi licitatii si semnarea contractului cu municipalitatea din Targu Jiu pentru livrarea a 15 troleibuze Trollino 12, pana in octombrie 2023. Valoarea totala a contractului se ridica la 37.110.000 de lei + TVA.

Troleibuzele Solaris Trollino 12 ce urmeaza sa fie livrate in oras au o lungime de 12 metri si sunt echipate cu motoare electrice de 160 kW. Conectate la reteaua electrica aeriana existenta in oras, acestea nu genereaza nicio emisie poluanta, urmand astfel tendintele de la nivel european privind reducerea emisiilor in mediul urban.

Vehiculele sunt proiectate sa ofere confort si maxima siguranta pasagerilor, toate troleibuzele Trollino 12 fiind dotate cu aer conditionat si incalzire, un sistem modern de informare a pasagerilor, camere de supraveghere video si un sistem de numarare a pasagerilor. Fiecare troleibuz poate transporta minim 70 de pasageri, din care minim 29 pe scaune.

Compania a anuntat in luna septembrie a anului trecut inceperea livrarii celor 11 troleibuze Trollino 12 in municipiul Targu Jiu in baza contractului in valoare de aproape 4,5 milioane euro, semnat la inceputul anului cu Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei. De asemenea, tot in luna septembrie 2021, Solaris anunta si semnarea unui nou contract cu Municipiul Targu Jiu pentru livrarea a inca 9 troleibuze Trollino 12, in valoare de 4,8 milioane euro, a caror livrare este programata pentru anul acesta.

In prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite in transportul in comun din orasele: Craiova, Cluj-Napoca, Pitesti, Brasov, Satu Mare, Galati, Baia Mare, Oradea, Medias, Targu Jiu, Reghin, Ploiesti,  vehiculele electrice si hibrid fiind preponderente. De asemenea, peste 170 de vehicule ecologice urmeaza sa fie livrate in urmatoarele 12 luni catre diferite municipalitati din Romania.

Solaris Bus & Coach SA este unul dintre cei mari producatori din Europa de autobuze si troleibuze. In cei 25 de ani de existenta, compania a produs peste 20.000 de vehicule folosite in transportul public din sute de orase europene. In prezent, Solaris este lider de piata pe segmentul de e-mobilitate in transportul public, gratie gamei sale largi de troleibuze, autobuze electrice cu acumulator si autobuze hibrid livrate.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare