Sistem modern de endoscopie digestiva la SJU Targu Jiu

 Sistem modern de endoscopie digestiva la SJU Targu Jiu
Distribuie sa vada si prietenii tai

Sectia de Gastroenterologie a Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu a fost dotata cu un sistem de endoscopie digestiva superioara si inferioara ultraperformant, cu ajutorul caruia pacientii vor beneficia de investigatii imagistice exploratorii de maxima acuratete pentru stabilirea unui diagnostic precis, investitia fiind facuta din fondurile proprii ale administratiei judetene.

Reprezentantii CJ Gorj au declarat ca noul aparat faciliteaza vizualizarea si examinarea detaliata, fiind compus din Videogastroscop HDTV, Videocolonoscop HDTV, Videoprocesor cu posibilitate de configurare a limbii romane si inregistrare a datelor pentru 50 de pacienti, sursa de lumina, tester de imersibilitate, aspirator, monitor medical LCD si troliu endoscopie.

O afectiune depistata la timp este mai usor de tratat, iar prognosticul pentru pacient este mult mai bun. Este un aparat ultraperformant, mai ales datorita tehnicii NBI-narrow band imaging. Aceasta tehnica ajuta in depistarea precoce a tumorilor digestive si a altor leziuni inflamatorii din peretele digestiv. Acest fel de aparat exista in clinicile si spitalele universitare din tara”, a punctat Dr. Roxana Gheorghitoiu, medic specialist gastroenterologie.

Valoarea sistemului de endoscopie digestiva superioara si inferioara a fost de 420.000 de lei fara TVA, conform contractului de furnizare incheiat.

Din data de 20 ianuarie pana in momentul de fata, cu noul echipament medical au fost efectuate 29 de endoscopii si 15 colonoscopii, conform datelor transmise de reprezentantii SJU Targu Jiu.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare