Shopping City Targu Jiu lanseaza alaturi de World Vision campania Empty Classroom

 Shopping City Targu Jiu lanseaza alaturi de World Vision campania Empty Classroom
Distribuie sa vada si prietenii tai

Pregatirile pentru un nou an scolar sunt in toi, insa statisticile trag un semnal de alarma. Pentru copiii din mediile defavorizate din Romania, accesul la rechizite este precar: 4 din 10 parinti din aceste comunitati nu isi permit sa achizitioneze total sau partial carti, manuale sau rechizite pentru copiii lor, iar pandemia le-a adancit si mai tare dificultatile de zi cu zi.

Cum arata inceputul de an scolar in mediile defavorizate?

Conform celor mai recente statistici World Vision, 25% dintre copii nu au acces intotdeauna la rechizitele de care au nevoie la scoala. In 2020, 4 din 10 parinti nu au mai cumparat rechizitele si cartile necesare pentru copii, pentru a face economii. Rata a crescut aproape dublu fata de 2018, cand 21% dintre parinti spuneau ca au cumparat mai putine carti copiilor lor. De asemenea, daca in 2018, 84% dintre respondenti afirmau ca au intotdeauna suficiente carti si rechizite pentru scoala, in 2020 procentul a scazut la 74%.

Cum se umple o sala de clasa goala?

Pentru a veni in intampinarea acestei situatii, Shopping City Targu Jiu alaturi de World Vision Romania lanseaza Empty Classroom, o campanie de strangere de carti si rechizite noi. Toti cei ce doresc sa doneze carti (noi sau second-hand) sau rechizite (noi) sunt asteptati in fiecare zi a saptamanii in centrul comercial, in spatiul special amenajat cu o cutie de colectare supra-dimensionata.

Credem in puterea cartilor de a schimba traiectorii, de a oferi valori si de a desavarsi potentialul celor mici. Fiecare copil ar trebui sa aiba acces la carti si rechizite noi, iar Shopping City Targu Jiu, alaturi de partenerii nostri World Vision Romania, isi doreste sa contribuie activ pentru a veni in ajutorul celor mici. De aceea am lansat campania Empty Classroom, unde ii invitam pe toti cei care vor sa fie parte din acest demers sa doneze carti si rechizite“ declara reprezentantii centrului comercial.

Am intalnit odata un baietel, intr-o familie foarte saraca, cu 7 copii, la care mergeam cu mesajul ca este esential sa citeasca, sa invete, sa mearga la scoala. La inceput i-am dus carti, dar ulterior am primit mesajul de la colega mea din comunitate: . Pentru acesti copii, cartile, educatia reprezinta cu adevarat singura sansa. Ne bucuram enorm ca alaturi de parteneri responsabili precum NEPI Rockcastle reusim sa aducem speranta in vietile acestor copii. Impreuna putem cu adevarat schimba generatii”, a declarat Mihaela Nabar, director executiv World Vision Romania.

Proiectul face parte dintr-un parteneriat mai amplu al NEPI Rockcastle si al asociatiei, care are drept obiectiv sprijinirea a peste 5000 de copii din comunitatile vulnerabile din Bucuresti, Ilfov, Constanta, Ialomita, Satu Mare, Piatra-Neamt, Mures, Sibiu, Braila, Galati, Timis, Dolj, Gorj, Valcea, Cluj.

Campania se va derula in perioada 6 – 26 septembrie si va avea loc in 10 din mall-urile NEPI Rockcastle din tara: Mega Mall Bucuresti, Promenada Sibiu, Shopping City Timisoara, City Park Mall Constanta, Braila Mall, Shopping City Galati, Shopping City Targu-Jiu, Shopping City Piatra Neamt, Shopping City Satu Mare, Shopping City Targu Mures.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare