Se pregateste lansarea programului „Rabla pentru electrocasnice”

 Se pregateste lansarea programului „Rabla pentru electrocasnice”
Distribuie sa vada si prietenii tai

Ghidul programului „Rabla pentru electrocasnice” – editia 2020 a fost lansat in dezbatere publica de catre Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Costel Alexe, in cadrul unei conferinte de presa.

Avem la dispozitie 40 de milioane de lei si romanii pot achizitiona pana la finalul anului electrocasnice, cu voucherele primite in schimbul aparaturii la care renunta. Am estimat ca venim in sprijinul a 100.000 de romani care vor apela la acest program, dar si a industriei romanesti.

La fel de important este ca, prin achizitionarea de noi electrocasnice, facturile la energie vor fi mai mici , iar statul reuseste sa extraga aceste obiecte, in fond, niste deseuri, din casele romanilor.

Colectarea lor se va face organizat, nu vom mai gasi frigidere la gropile de gunoi ale oraselor. Daca solicitarile vor fi mari, vom suplimenta suma alocata”, a declarat Alexe.

Vouchere in valoare de 400 de lei vor fi acordate pentru masini de spalat vase, aparate de aer conditionat, inclusiv cele portabile, frigidere si combine frigorifice, televizoare si uscatoare de rufe, cele de 300 de lei pentru masinile de spalat rufe, iar cine achizitioneaza un aspirator va primi 200 de lei.

Solicitantul va primi un voucher electronic cu o valabilitate de 15 zile. Acest voucher va trebui prezentat la un magazine de electrocasnice inclus in program, unde va preda aparatul vechi, pe care intentioneaza sa-l inlocuiasca si-l va cumpara pe cel nou.

Ghidul va sta in consultare 30 de zile, timp in care marii retaileri se vor inscrie in program, iar beneficiarii se vor putea prezenta apoi la unul dintre comerciantii acceptati.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare