Sase milioane de euro pentru investitii in Targu Jiu

 Sase milioane de euro pentru investitii in Targu Jiu
Distribuie sa vada si prietenii tai

Municipiul Targu Jiu va avea la dispozitie un total de 6 milioane de euro pentru dezvoltarea orasului.

Majoritatea banilor sunt directionati catre investitii, prioritare fiind cele aflate in desfasurare. Lucrarile ce au avut nevoie de bani pentru a fi finalizate la termen vizeaza atat infrastructura scolilor de pa raza municipiului, cat si strazile si  trotuarele din cartiere.

Bugetul este realizat in primul rand pentru dezvoltarea Municipiului Targu Jiu, pentru investitii. Cea mai mare parte din suma care va fi alocata in bugetul Municipiului Targu Jiu va fi defalcata pe trei capitole. In primul rand asigurarea cofinantarii la proiectele europene si vorbim de sume destul de mari pentru fondurile europene, pentru cofinantare, e vorba de aproximativ 2 milioane de euro pe care doar din bugetul local, pentru acesta an, trebuie sa le sa le alocam. Pe de alta parte, este alocarea fondurilor de la bugetul local pentru cofinantarea proiectelor pe PNDL. Inca un milion si jumatate de euro pe PNDL si proiectele pe care le avem prin Compania Nationala de Investitii aprobate, la fel, inca doua milioane de euro, deci in mare parte din cei aproximativ 6 milioane de euro pe care avem alocati pe zona de investitii aproximativ 5 milioane se duc pe partea de cofinantare proiecte cu finantare”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

Un milion de euro din bugetul de investitii va merge, anul acesta, catre reabilitarea cartierului Plopilor din Targu Jiu si reparatii la scoli, mai spune primarul Romanescu.

Primaria trebuie sa suporte 2% din valoare proiectelor cu finantare europeana.

 

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare