Sase judete, printre care si Gorjul, vor fi eligibile pentru finantari din Fondul pentru Tranzitie Justa

 Sase judete, printre care si Gorjul, vor fi eligibile pentru finantari din Fondul pentru Tranzitie Justa
Distribuie sa vada si prietenii tai

Comisia Europeana estimeaza ca Hunedoara, Gorj, Dolj, Prahova, Galati si Mures sunt judetele din Romania care vor avea nevoie de cel mai mare ajutor pentru a indeplini obiectivele Pactului Ecologic European.

Potrivit unui comunicat, Romaniei ii revin 757 de milioane de euro din Fondul pentru Tranzitie Echitabila.

Pactul Ecologic European este o oportunitate de dezvoltare si diversificare economica pentru Romania, in conditiile in care ne revin 757 de milioane de euro din Fondul pentru Tranzitie Echitabila, care insumeaza 7,5 miliarde de euro. Tara noastra e intre primii trei beneficiari ai mecanismului european de sustinere a trecerii la economia neutra climatic, dupa Polonia si Germania. Acestui buget i se vor adauga sume importante din bugetele politicilor europene de coeziune, sociale si pentru dezvoltare regionala”, a declarat europarlamentarul Dan Nica.

Acesta sustine ca ca judetele Galati, Hunedoara, Gorj, Dolj, Prahova si Mures vor deveni zone de investitii prioritare din Fondul pentru Tranzitie Echitabila, conform analizei preliminare a Comisiei Europene privind regiunile eligibile.

Conform datelor preliminare prezentate de Comisia Europeana, Hunedoara, Gorj, Dolj, Prahova, Galati si Mures sunt judetele din Romania care vor avea nevoie de cel mai mare sprijin pentru indeplinirea obiectivelor Pactului Ecologic European. De aceea, ele vor fi eligibile pentru finantare europeana nerambursabila din Fondul Tranzitiei Juste

Eu voi cere ca banii din Fondul Tranzitiei Juste sa mearga catre investitii durabile, in industrie sustenabila, in inovare, in sprijinirea IMM-urilor si a tinerilor antreprenori. Nu vreau sa folosim acesti bani in focuri de paie precum masuri de reconversie profesionala care nu au avut efectul scontat”, a scris pe un site de socializare Siegfried Muresan, europarlamentar si raportor al Parlamentului European pe finantarea Pactului Ecologic European.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare